Recensioner

Dark Avengers: Ares #2

tisdag 8 december, kl 08:02 av 0 kommentarer

ares_2Kolla bilden här till vänster. Ares, självutnämnd krigsgud och stort fan av alla typer av massförstörelse, ridandes på en stor jävla bomb med en av Nick Furys hemliga baser som slutmål. Kieron Gillen skruvar med andra ord upp både tempot och temperaturen markant i det här andra numret av Dark Avengers: Ares, och bjuder på en riktigt skön mix av militärisk krigföring och grekisk mytologi. Ares och kvartetten med badasses i Team Shade överraskas här av en (riktigt) gammal bekant till Ares, och det känns tveksamt om ens krigsguden rigorösa träning i allehanda stridkunskaper kommer att räcka för att få ur dem ur den fälla som gillrats. Bra ös helt enkelt, fortsatt passande tecknat av Manuel Garcia. Det allra bästa med Dark Avengers: Ares är dock det Gillen gör med Ares själv. Istället för att göra som så många andra och bara framställa Ares som en slagsmålskåt och burdus fighter så låter Gillen honom visa både (lite) kamratskap och lojalitet till sina mänskliga rekryter i Team Shade. Fint, på ett väldigt testosterinstinnt sätt. Kom igen nu så håller vi tummarna för att det tredje och avslutande numret även det blir en riktig rökare och att Ares kan få fortsätta dyka upp som något mer än en yxviftande bifigur som pratar underligt.

Manus: Kieron Gillen
Illustration: Manuel Garcia
Förlag: Marvel, Marvel
Betyg: 4/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...