Recensioner

Batgirl #6

tisdag 19 januari, kl 08:00 av 0 kommentarer

batgirl6Jag måste erkänna att Batgirlhar gått och blivit lite av en favoritkaraktär för mig i och med de senaste numren. Konstigt egentligen för jag aldrig egentligen fastnat för någon av de tidigare versionerna av Batgirl. Casandra Cain var bara måttligt intressant och Barbara Gordon funkar bra mycket bättre i sin nuvarande roll som Oracle än hon gjorde som Batgirl. Stephanie Brown däremot känns perfekt som Batgirl, i alla fall så som Bryan Miller skriver henne.

Som jag skrev när jag recenserade nummer 5 så haltade serien en del i början men har nu hittat sitt tempo, och precis som förra numret så är Batgirl #6 ett riktigt bra och underhållande nummer, och precis som jag hoppas på så fortsätter Miller här med relationerna/motsättningarna mellan Batgirl och Robin från föregående nummer. Det hela är riktigt underhållande, särskilt då Batgirl och Robin slåss med varandra för att sedan, högst motvilligt, teama upp för att utreda en kidnappning.

batgirl6bLee Garbett har precis som Bryan Miller lyft sig sen de första, lite trevande numren av Batgirl. Nu tycker jag han har hittat rätt stil och tempo i sina illustrationer. Jag gillar särskilt Garbetts sidlayouter och hans detaljerade men ändå ganska enkla illustrationer. Absolut inget ont sagt om grabbar som t.ex. Marko Djurdjevic som ofta har en sanslös detaljrikedom i sina illustrationer, men mest betyder som bekant inte automatiskt bäst. Garbett tycker jag är en sån illustratör som håller det enkelt men detaljerat vid behov, och i Batgirls fall så tycker jag en sådan approach funkar väldigt väl.

Det finns dock ett minus illustrationsmässigt med Batgirl #6 tycker jag och det är omslaget. Omslaget är gjort av Phil Noto, som visserligen har gjort omslagen till samtliga sex nummer hittills av Batgirl, de flesta av dem riktigt bra. Men den här gång så tycker jag inte de funkar alls. Damian ser konstig ut och Batgirl ser nästan skräckslagen ut, vilket inte stämmer överens med storyn i numret. Nej, bättring till nästa nummer Mr. Noto!

Annars så fortsätter Batgirl att övertyga och just nu hör den här serien till en av mina DC-favoriter, definitivt den bästa Batman-relaterade serien just nu i mitt tycke (Sorry Henrik men jag har inte hängt med i svängarna i Detective Comics så Batwoman kan ju vara strået vasare…). Serien känns i alla fall mycket mer intressantare än t.ex. Batman.

Manus: Bryan Miller
Illustration: Lee Garbett
Tusch: Trevor Scott
Färgläggning: Guy Major
Förlag: DC Comics
Betyg: 4+/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...