Nyheter och tips

Förhandsinformation: Kolik förlag

söndag 28 februari, kl 11:38 av 0 kommentarer

infernoomslagFörst ut av Kolik förlags serier 2010 var Karl Johnssons fantasyserie Mara från Ulthar som släpptes i mitten av februari. En Lovecraft-inspirerad historia om Mara som tillsammans med sin katt Nardos ger sig ut på ett sökande efter hennes far som försvunnit. I mars är det dags för Fabian Göranssons tolkning av August Strindbergs Inferno. 1896 försökte Strindberg framställa guld och han blev övertygad om att han styrdes av en osynlig hand och fastnade alltmer i svart magi och vanföreställningar. På seriens Facebook-sida finns ett antal sidor att beskåda och det ser riktigt bra ut. Kolik förlag började förra året att ge ut kortare serier betitlade Grafiska novelletter i samarbete med Seriefrämjandet och i vår kommer en av Jan Bielecki. I  augusti kommer Mig blir du snart kär i av Nanna Johansson. Johansson debuterade med roliga och samhällskritiska Fulheten på just Kolik förlag förra året. I september kommer andra albumet i Koliks Femisexserie, Maran av Zelda-tecknaren Lina Neidestam, mer om Maran finns på hennes blogg. Är Maran lika bra som Zelda är det bara att buga och tacka. Det första Femisex-albumet Drift med manus av Liv Strömquist och ovan nämnde Jan Bielecki fick stor uppmärksamhet när det kom 2008, själv tyckte jag dock att det var rätt trist. I min årskrönika fäste jag stora förhoppningar på Koliks utgivning i år och snart står det nog klart om de infriades eller ej.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...