Nyheter och tips

Förhandsinformation: Albumförlaget

tisdag 2 mars, kl 08:56 av 1 kommentar

tredjetestamentet4Albumförlagets första utgåva för året blir Hammerfall- Ormens lidande i mars med manus av Sylvain Runberg som tidigare gjort Orbital och teckningar av Boris Talijancic. Serien handlar om den unge Harald Larsson (namnet är från den franska utgåvan) vars trolovade rövas bort på deras bröllopsdag och själv blir han slav. Han svär att hämnas på Björn den Vackre som låg bakom attacken. Allt sker mot bakgrund av ett nytt Europa som växer fram, ett Europa där Karl den Store kommer att dominera. Därefter är det tänkt att fjärde och avslutande delen av medeltidsäventyret Det tredje testamentet- Johannes eller Korpens dag ska ges ut. De tre första delarna har varit riktigt bra så det ska bli spännande att läsa upplösningen och se hur det går för Conrad av Marbourg och Elisabeth efter den dramatiska avslutningen på tredje delen. Tredje delen av Bouncer- Ormarnas rättvisa av Alejandro Jodorowsky (som även skrivit manus till Inkalen och Metabaronerna) och Francois Boucq kommer därefter. Titeln utlovar en lika blodig version av Vilda Västern som de tidigare albumen, givetvis med Bouncer i huvudrollen. I Ormarnas rättvisa blir Bouncer utsedd till bödel i staden och dessutom vill några andra ta över salonen Infierno. De två första albumen utgör den första cykeln, så det här är början på den andra med nya huvudpersoner utöver Bouncer. I vår kommer också första delen av åtta av franska storsäljaren Lanfeust de Troy av Scotch Arleston (Christophe Arleston) och Didier Tarquin. I världen Troy har alla invånare en magisk kraft, användbar eller bara underhållande. Lanfeust kan smälta metall med sin blick och arbetar därför som smedslärling. Ett svärd väcker dock en kraft i honom och leder honom in i en rad äventyr.

Kommentarer

  1. Håkan / Wakuran says:

    Perioden runt Karl den Store verkar som en intressant period. Jag har hört någon teori om att vikingarnas plundringar och oproportionerliga vrede mot kloster var ett resultat av Karl den Stores hårdhänta behandling av germaner som följde gamla tron, där han bl.a. beordrade förstörelsen av deras heliga pelare Irminsul. Klostren hade egentligen inte så mycket rikedomar, men de var en symbol för den förhatliga kristendomen som hotade deras sätt att leva. Kan inte många detaljer om historien men det är en intressant teori.

    Lanfeust de Troy verkar annars litet rolig. Ska tydligen ha rätt mycket sökta ordvitsar, á la Goscinny. Får se hur det funkar på svenska. Finns massor med spinoff-serier av olika tecknare ifall det skulle bli en succé.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...