Recensioner

Siegfried II- Die Walküre

tisdag 16 mars, kl 10:54 av 1 kommentar

WalküreJag recenserade för ett tag sedan första delen av Alex Alice fantasyäventyr, Siegfried, baserad på vikingalegender och Wagners opera. Andra delen tar vid där den första slutade. Siegfried är tillsammans med dvärgsmeden Mime på väg mot människornas boning och Siegfrieds öde, att döda draken Fafnir och rädda både människorna och gudarna i Valhall. Oden är i sin tur ute efter en av sina döttrar, en valkyria som bytt sin odödlighet mot att hjälpa Siegfried, mot Odens vilja.

Jag gillade första delen, främst tack vare Alice överdådigt vackra teckningar. Att serien är tryckt på glansigt papper i ett format större än det vanliga europeiska albumformatet är en bonus och lyfter teckningarna ytterligare. Teckningsmässigt är det här en klockren femma och omslaget ovan är ack så vackert. Det jag hoppades efter att ha läst första delen var att berättelsen kom igång i andra delen. Det gör den tyvärr inte riktigt. Berättelsen är okej men lyfter inte trots mer action och valkyrians uppoffring. Det är lite väl pratigt stundtals och comic relief-karaktären Mime funkar bara delvis. Å andra sidan hade det kanske blivit väl svulstigt utan honom. Men anledningen till att införskaffa albumet, som hittills finns på franska och tyska, är givetvis de oerhört vackra teckningarna. Trilogin avslutas i och med nästa del, Götterdämmerung. På Dargauds sega hemsida finns ett utdrag och snygga bakgrundsbilder.

Illustration: Alex Alice
Förlag: Splitter Verlag
Betyg: 3+/5

Kommentarer

  1. […] Från snygga men lite standardartade teckningar till den nivå han visat med Siegfried och Die Walküre. Första halvan av Johannes eller Korpens dag är rätt snackig och det lyfter på allvar först i […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...