Nyheter och tips

Dick Giordano har avlidit

lördag 27 mars, kl 22:12 av 0 kommentarer

giordanoDet är tråkigt att behöva rapportera tråkiga nyheter men enligt bloggen Robot 6 så har illustratören Dick Giordano avlidit i lunginflammation 77 år gammal. Giordano var en av de riktigt stora illustratörerna hos DC Comics och har bland annat arbetat som tuschare åt Neal Adams (Green Lantern/Green Arrow), Geroge Perez (Crisis on Infinite Earths) och John Byrne (Action Comics och The Man of Steel) och också som illustratör på ett stort antal DC- och Marvel-tidningar. Under 1980-talet var han redaktör och vice vd för DC Comics, vilket han var fram tills dess han lämnade förlaget 1993. Han har därefter tecknat och tuschat bl.a. Modesty Blaise och Fantomen.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...