Recensioner

Siege #3 (av 4)

söndag 28 mars, kl 14:01 av 3 kommentarer

SIEGE_3Comebacks! Avslöjanden! Explosioner! Tights! Brian Michael Bendis och Olivier Coipel sparar verkligen inte på krutet i Siege. När vi här är framme vid det näst sista numret så börjar Bendis så sakteliga knyta ihop sin vid det här laget rätt så överfyllda säck. För hjältarnas del har det blivit dags att släppa gammalt groll för att här enas i kampen mot Norman Osborns mörka Avengers och andra hantlangare, och för Osborns del är det väl helt enkelt så att han kämpar för att kunna hålla både galenskapen och en skenande Sentry i schack. I ett nötskal är det väl egentligen bara det som händer i det här numret. Kan kanske låta lite fattigt, men fattigt är faktiskt ett ord som inte alls passar in på tredje numret av Siege. Siege #3 är snarare en actionmacka utan dess like. Sköldar flyger, repulsorstrålar fräser åt alla håll, knytnävar möter ansikten, hemliga vapen avslöjas, gudar slåss mot gudomliga hjältemonster, och allt är fruktansvärt snyggt, fartfyllt och färgsprakande paketerat av Olivier Coipel. Mycket superlativ här, jag vet, men så är även Siege något av de mest underhållande i superhjälteväg jag har läst på rätt länge. Det kanske inte är smart, men det är väldigt kul. Nästa nummer är inte bara finalen på Siege som event, utan lär även sätta slutgiltigt P för Norman Osborns Dark Reign. Låt oss hoppas att finalen kan leva upp till den explosiva standard som nummer 1-3 hittills lyckats leverera. Ok?

Manus: Brian Michael Bendis
Illustration: Olivier Coipel
Förlag: Marvel
Betyg: 4/5

Kommentarer

 1. Thomas Fels says:

  Låter mycket intressant! Själv har jag inte läst någon av de senaste sju årens events. Varken House of M, Civil War, Dark Reign eller något annat. Så nu undrar jag om Siege är värd att inhandla när den kommer som trade. Kommer jag att förstå något?

 2. obin_gam says:

  Lite synd att det bara är 4 nummer dock, detta är ju som en BRA Michael Bay film 😀 Vill inte att det ska sluta!

  Sentry är förövrigt min nya favoritkaraktär, och Dark Avengers är helt underbar!

 3. Jonas says:

  Thomas: Tveksamt om du skulle förstå precis allt då Siege refererar tillbaka till och är final för en hel massa tidigare händelser som utspelat sig genom flera olika titlar. Trots det skulle jag nog rekommendera ett köp av serien när den kommer samlad, för den bjuder verkligen på fullt fräs och har en relativt simpel grundhandling (onda vs goda) som är lätt att komma in i. Nu får vi iofs se om sista numret håller måttet, så vi återkommer nog med slutgiltigt utlåtande om serien som helhet.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...