Recensioner

Lou! 2: Sommarblues

söndag 9 maj, kl 10:05 av 0 kommentarer

lou2Jag gillade första delen av Lou! av Julien Neel skarpt. I andra delen, Sommarblues, är det sommar, Lou och hennes mamma lämnar stan för att åka till Lous mormor på landet. Ingen av dem ser fram emot det eftersom ingen kommer överens med mormor. Hon försöker dessutom få ihop det mellan Lous mamma och en smilig läkare som hon tycker är ett passande parti istället för Richard som Lous mamma kärat ner sig i. Lou blir kompis med en kille i sarong med en förkärlek för Hawaii. Vistelsen på landet blir följaktligen inte så trist som de trott. Å dessutom väntar trevliga överraskningar de båda i landet och i stan.

Sommarblues är ett trevligt återseende då det som var bra med den första i form av karaktärer och dialog är sig likt. Även här finns sekvenser ur mammans knäppa rymdsaga (hon är författare) liksom en bra blandning mellan humor och allvar. Lou! är fortfarande en suverän allåldersserie. Det som ändras här och som jag inte tänkte på i första delen är hur saker utvecklas för Lou och hennes mamma. Jag trodde att Lou skulle vara en serie där det är status quo hela tiden, att karaktärerna har samma ålder och utvecklas ytterst lite i de olika albumen. Sommarblues visar att så inte är fallet med Lou. Mammans förhållande med Richard utvecklas och framförallt förändras Lou. I första delen var hon störtkär i Tristan men när de nu återses har hon inte längre samma känslor och man anar att Lou, som är 12 år, är på väg mot en slags definitiv skiljelinje mellan barndomen och tonårstiden. Det blir intressant hur det utvecklas framöver. Lou! är den bästa serien med kids som huvudsaklig målgrupp just nu.

Illustration: Julien Neel
Förlag: Wibom Books
Betyg: 4/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...