Recensioner

War of the Supermen #1

tisdag 11 maj, kl 19:25 av 0 kommentarer

warofthesupermen1Om ni läst någon DC-serie de senaste veckorna så vet ni kanske redan vad som är den största händelsen i War of the Supermen #1 eftersom DC Comics tydligen tyckte det var en bra idé att spoila New Kryptons förstörelse på DC Nations-sidan. Synnerligen idiotiskt! Men nu glömmer vi det och koncentrerar oss på själva tidningen.

Jag har ju flera gånger tidigare klagat på att James Robinson numera så gott som aldrig, eller i alla fall mycket sällan, kommer upp i samma gamla goda form författarmässigt som han hade då han skrev t.ex. Starman. Men här har han tagit hjälp av Supergirls nuvarande författare Sterling Gates. Resultat är förmodligen det enskilt starkaste numret på länge som Robinson har varit inblandad i. Hur mycket detta beror på Gates inblandning i det hela låter jag vara osagt…

War of the Supermen #1 tar vid direkt efter händelserna i Last Stand of New Krypton som ju avslutades med att general Zod förklarade krig mot Supermans adoptivplanet jorden och i War of the Supermen #1 har den kryptoniska armadan redan satt kurs mot jorden, något som Superman är fast besluten att stoppa. Samtidigt på New Krypton torterar Alura Zor-El (Supergirls morsa och New Kryptons politiske ledare) skurken Reactron. Reactorn sätter under tortyren igång någon sorts bomb som inte bara tar kol på honom själv utan också får hela New Krypton att explodera.

Som sagt, det händer mycket i War of the Supermen #1. Det är gasen i botten från första till sista sidan, vilket jag tycker är positivt. Men det är också en väldigt välbalanserad tidning där actionsekvenserna och New Kryptons förstörelse uppvägs av en mycket fin, ordlös, och gripande sekvens där Superman letar och finner sin kusin gråtandes bland delarna av det som var New Krypton.

Jamal Igle gör ett mycket bra jobb med illustrationerna. Han är inte någon av mina favoriter, men han passar väldigt bra för Superman och den delen av DC:s universum. Det är snyggt, stilrent, fina detaljer och känsla i illustrationerna. Ovan nämnda sekvens är ett utmärkt exempel på detta.

Jag brukar ju klaga på att förstanummer ofta brukar ägna sig alldeles för mycket på setup, men i War of the Supermen #1 så är setupen till största delen redan avklarade i War of the Supermen #0 och Last Stand of New Krypton. Så här har man uppfriskande nog kunnat trampa på gasen redan från början. Resultatet blir ett actionpackat första nummer och som ställer Superman mot riktigt taskiga odds.

Manus: James Robinson & Sterling Gates
Illustration: Jamal Igle
Tusch: Jonathan Sibal
Färgläggning: Blond
Förlag: DC Comics
Betyg: 3+/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...