Nyheter och tips

Tisdagsnytt

tisdag 18 maj, kl 09:23 av 0 kommentarer
  • Det är med sorg i hjärtat vi konstaterar att G Willow Wilsons och M K Perkers Air (DC/Vertigo) ska läggas ned från och med #24. Ska man döma av hennes Twitterfeed är dock Willow inte alltför besviken, hon kommer åtminstone få berätta historien fram till det slut hon planerat från början. Läs gärna vår intervju med henne – där framgår bl a hur mycket av Air hon har planerat och när/hur hon tänkt sig slutet.
  • Jeff Lemire, Jeff Lemire, Jeff Lemire – knappt har det tillkännagivits att kanadensiske indiekungen ska skriva Atom som en backupserie i Adventure Comics, förrän DC också avslöjar att Lemire är den nye författaren på Superboy. Och vips flyttade sig den serien från kategorin ”serier jag aldrig haft minsta lust att läsa” till ”måste-köp”! Lemires drömmar om att skriva för DC har blivit uppfyllda med besked.
  • En ny TV-serie med superhjältetema (om ej serieanknuten) är på gång från NBC. The Cape kallas den och att döma av de förhandstittar som finns på NBCs hemsida verkar den ha alla standardingredienser för genren (läs: kliché staplas på kliché). Men superhjältar på TV är ju alltid roligt, och det verkar i alla fall som om The Cape inte kommer ta sig själv på lika stort allvar som nedlagda Heroes. The Cape är inte heller den enda superhjälte-TV-serien på gång: konkurrenten NBC har sin egen satsning No Ordinary Family med Michael Chiklis (känd från knallhårda snutserien The Shield) i huvudrollen.
  • Chris Sims på Comics Alliance skriver i en kritisk och uppmärksammad artikel med titeln ”The Racial Politics of Regressive Storytelling” om fenomenet att DC ersätter sina ”nya” hjältar med de ”gamla” (Barry Allen kommer tillbaka, Ryan Choi dödas och ersätts av Ray Palmer o.s.v., o.s.v.) – vilket som av en händelse också innebär att färgade/icke-etniskt vita hjältar ersätts av vita. Artikeln har många bra poänger om institutionaliserad rasism – men det som verkligen är förvånande är att kommentarerna till artikeln överlag är så sansade och troll-fria. En viktig artikel om något som säkert inte så många har tänkt på – inklusive DC-bossarna.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...