Recensioner

Uncanny X-Force #4

fredag 4 februari, kl 13:08 av 2 kommentarer

uncanny_xforce4Så var då första story arcen i Uncanny X-Force slut, och vilket slut sedan! Det här var nog banne mig det bästa numret hittills! Efter Rick Remenders och Jerome Openas urladdning så är det också en annan sak som står klart. Nämligen att detta verkligen är X-Force som det var tänkt från början. Glöm Cables lilla team i början av 90-talet som aldrig riktigt levde upp till bilden av ett mutanternas black ops-team. Craig Kyle och Christopher Yost X-Force här om året var ett steg i rätt riktning, men föll kort, särskilt i slutet.

Rick Remender har däremot lyckats ordentligt. Här har vi ett X-Force som inte tvekar att vara brutala när det behövs. Men där Remender verkligen excellerar är i karaktärerna och den gruppdynamik som han fått till mellan dem. Jag skrattade till flera gånger åt Wolverine och Phantomex bitska ordväxlingar. Dessutom har han fått till en hysteriskt rolig scen mellan Deadpool och Archangel i det här numret. Jag ska inte avslöja det roliga för er här, utan ni måste få se det själva. Jag måste också passa på att nämna en sak angående Deadpool. Trots att han är en av de karaktärer jag gillar minst i Marvels universum så funkar han förvånansvärt bra i X-Force.

Men åter till själva serien. X-Force är på månen och fightas mot en återfödd Apocalypses nya Horsemen of Apocalypse (förmodligen den bästa och mest skrämmande versionen av dem jag sett hittills) i ett försök att ta sig fram och göra processen kort med Apocalypse själv, men eftersom Apocalypse nu återfötts i ett barns kropp så ställs X-Force inför ett moraliskt dilemma. Kan man verkligen döda ett till synes oskyldigt barn om man besitter vetskapen om att om man inte dödar honom så kommer han att växa upp till ett monster?

Jerome Opena levererar ett synnerligen välillustrerat nummer och precis som jag nämnde senast jag recenserade Uncanny X-Force så passar Openas lite skitiga stil X-Force som handen i handsken. Det är en härligt fart och kraft i illustrationerna, och hur mycket jag än granskar bildrutorna så hittar jag inget negativt att säga om Openas arbete.

Uncanny X-Force första story arc har varit en riktig godbit och underhållande från början till slut. Som helhet så skulle jag nog ge arcen en stark fyra i betyg, men detta slutnummer är så fantastiskt bra att det inte kan bli något annat än en femma i betyg.

Manus: Rick Remender
Illustration: Jerome Opena
Tusch: Jerome Opena
Färgläggning: Dean White
Förlag: Marvel Comics
Betyg: 5/5

Kommentarer

  1. Henrik Ö says:

    Så den här bör man köpa när den kommer ut samlad mao? Passar den även för konsumenter var senaste kontakt med X-kontinuiteten var Grant Morrisons New X-Men, typ?

    Håller helt med dig om Deadpool. En annan serie han passar bra i är Lapham/Bakers Deadpool Max.

  2. Johan says:

    Definitivt något att köpa i samlad form! Inte heller tycker jag man behöver vara särskilt up-to-date med X-kontinuiteten för att uppskatta Uncanny X-Force.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...