Recensioner

Captain America: The First Avenger: First Vengeance #1- 2

lördag 26 februari, kl 15:49 av 2 kommentarer

captain-america-first vengeanceHandling m.m: Captain America: The First Avenger har premiär i sommar och som en del av uppbyggnaden inför den har Marvel släppt en prequel med den usla titeln Captan America: The First Avenger: First Vengeance. Den handlar dels om Caps uppväxt och hur han träffar Bucky samtidigt som den växlar mellan Cap på uppdrag för att spöa Hydra. Serien finns bara digitalt, första numret är gratis och det andra kostar 7 pix via Comixology. Totalt får man då 22 sidor.

Det som är bra: Det är överlag bra tecknat och det är en rätt fin skildring (om än kort) av Caps uppväxt och vänskap med Bucky men framförallt hans längtan att bli soldat och vad som ligger bakom det. Det är som sagt väl kort men  Fred Van Lente lyckas trots det berätta en hel del och Luke Ross gör ett bra jobb med teckningarna. Upplösningen på serien är riktigt bra (självklart med tanke på att den släpps digitalt). Jag har läst den på en frukttelefon och det funkar bra med Comixologys Guided View teknologi.

Det mindre bra: Det är som sagt lite kortfattat, historien är så intressant att den gärna hade fått bre ut sig men det är förstås inte meningen här utan serien har enbart tillkommit för att promota filmen. Det finns även en risk att serien spoilar en del av filmen men hur det ligger till är jag inte säker på. Fightscenerna med Cap vs Hydra är rätt onödiga och tillför egentligen inget mer än att de fyller isn funktion som en konstrast till den spinkige pre Cap-Steve.

Slutsats: För den som gillar Cap (jag gillar Cap jättemycket) så tycker jag det är givet att införskaffa denna eftersom den både är rätt billig och lättillgänglig. Jag hoppas att den även är tillgänglig på annat än fruktprodukter.

Manus: Fred Van Lente
Illustration: Luke Ross
Färgläggning: Richard Isanove
Förlag: Marvel
Betyg: 3+/5

Kommentarer

  1. Andreas says:

    Jag har läst alla fyra nummer men frågan är om de verkligen kommer fler nummer av First Vengeance. Jag har väntat ett tag nu men det verkar faktiskt inte komma några fler verkar det som och det är synd för jag började just gilla serietidningen.

  2. Rikard says:

    På Comixology finns totalt sex nr nu. Jag hoppar resterande, känns överflödigt efter att precis ha läst de två senaste Cap-omnibusarna.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...