Nyheter och tips

Onsdagslänkar

onsdag 30 mars, kl 01:44 av 0 kommentarer

crimedoesnotpayJohan och Anders skrev för ett tag sedan om Comics Code Authority sedan även DC liksom nästan alla andra förlag övergett detta utslag av moralpanik skapat på femtiotalet efter Frederic Werthams ökända attack på seriemediet, Seduction of the Innocent. En av anledningarna, kanske den största, var tidningen Crime Does Not Pay om gangstrar, besatta mördare, kidnappare och annat slödder. Dark Horse ger ut ett urval av serierna i en trade i början augusti för den som är intresserad.

Serieskaparen, animatören och barnboksförfattaren Shaun Tan har tilldelats årets Alma-pris (till minne av Astrid Lindgren). Hans Angoulême-belönade ordlösa Ankomsten har getts ut i Sverige av Kabusa böcker.

nonplayerImage Comics är ett av mina favoritförlag med kanonserier som The Walking Dead, Chew och Orc Stain med flera. I april ges första numret av nykomlingen Nate Simpsons Nonplayer ut och av de sidor som finns att beskåda på Comics Alliance om en ung kvinna som spenderar mer tid i ett tv-spels fantasivärld som är mer än den verkar ser helt fantastiska ut.

Staffars seriers bloggar om att filmatiseringen av Jacques Tardis Adelé Blanc-Sec släpps på DVD å Blu-Ray den 4 maj. Titeln blir Adelé and the Secret of the Mummy. Simon säger har redan recenserat den. Trailers och teasers har vi bloggat om på Shazam tidigare.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...