Recensioner

Flashpoint #1

lördag 21 maj, kl 13:53 av 1 kommentar

flashpoint1Geoff Johns och DC Comics stora event för sommaren är äntligen här. Efter att ha skrivit Green Lantern-events som Sinestro Corps War och Blackest Night så fokuserar Johns i Fashpoint på världens snabbaste man (nej inte Usain Bolt), Barry Allen alias The Flash. Kul tycker jag som alltid gillat Flash, och Flashpoint tycker jag lovar gott efter detta första nummer.

Flashpoint #1 tar sin början med att Barry vaknar upp efter att ha slumrat till på jobbet, och han upptäcker ganska snart att någonting är väldigt fel med världen. Hans krafter har försvunnit, Superman är helt okänd för världen och hans mördade mor visar sig vara vid liv. Dessutom får han ganska snart reda på att Wonder Woman och Aquaman tydligen blivit helt bananas och mer eller förklarat krig mot världen. Cyborg försöker få världens hjältar, och skurkar, att slå sig samman för att besegra dem och försöker förgäves rekrytera en något annorlunda Batman till kampen.

I år är det tydligen alternativa verkligheter som är på modet bland serieeventmakarna (t.ex. Marvels Age of X). Inget fel med det och Johns arbete här, visserligen med en hel del exposition, är tillräkligt bra för att i alla fall jag ska vilja läsa fortsättningen på detta event. Inte minst tack vare den cliffhanger som Johns serverar oss i slutet. Att ingen tycks ha tänkt på den möjligheten tidigare är minst sagt förvånande. Hur som helst så öppnar den upp för en del intressanta möjligheter.

Illustrationerna i Flashpoint står Andy Kubert för tillsammans med tuscharen Sandra Hope. Resultatet av deras samarbete är riktigt bra med fullt av fina detaljer, inte minst i karaktärernas ansiktsuttryck. Däremot tycker jag inte att Kubert helt har lyckats få till den rätta känslan i Flash superfart på samma sätt som t.ex. Scott Kolins eller Francis Manapul. I och för sig en liten invändning i det här numret eftersom Barry Allen inte står i fokus i hela numret och dessutom tycks ha förlorat sina krafter i den parallellvärld som utgör Flashpoint.

Sammanfattningsvis så tycker jag att Flashpoint #1 är ett solitt första nummer och bygger upp en värld som spännande och annorlunda.

Manus: Geoff Johns
Illustration: Andy Kubert
Tusch: Sandra Hope
Färgläggning: Alex Sinclair
Förlag: DC Comics
Betyg: 3/5

Kommentarer

  1. […] så har den inte riktigt levt upp till förväntningarna, i alla fall inte mina. Flashpoint #1 och #2 ägnade mycket kraft och utrymme till att skapa och förklara den värld som Flashpoint […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...