Recensioner

Flashpoint #3

onsdag 13 juli, kl 12:19 av 1 kommentar

flashpoint_3Flashpoint, DC Comics stora event för året, har lovat mycket men trots flera intressanta aspekter av Flashpoint-världen så har den inte riktigt levt upp till förväntningarna, i alla fall inte mina. Flashpoint #1 och #2 ägnade mycket kraft och utrymme till att skapa och förklara den värld som Flashpoint utspelar sig i. Därför så är det extra roligt att se att saker och ting nu börjar röra på sig i Flashpoint #3 inte minst då Barry Allen nu återfått sin superfart och är åter igen The Flash och tillsammans med Batman (eller rättare sagt Batmans farsa) och Cyborg försöker de hitta Superman.

Som sagt Geoff Johns och Andy Kubert börjar bli varma i kläderna nu och att de har en tydlig idé om vad Flashpoint handlar om. Flashpoint #3 är utan tvekan det bästa numret hittills i serien och bjuder på många spännande och intressanta idéer. Flera av deras idéer är dessutom rätt briljanta. Till exempel idén om att det inte var Bruce Wayne som överlevde det där rånet som skapade Batman utan hans far som i sin tur blir Batman. Jag är faktiskt lite förvånad att ingen verkar ha tänkt på det tidigare. En annan briljant idé är vad Johns och Kubert gjort med Superman här i Flashpoint. Istället för att låta hans rymdskepp krascha i Smallville så så kraschade det här istället i centrala Metropolis med tusentals döda som följd. Supermans rymdskepp blev sedan snabbt omhändertaget av USA:s regering som hävdade att kraschen var en attack utförd av sydamerikanska terrorister och därför invaderade Sydamerika. Allt medan Superman själv hålls inspärrad av amerikanska regeringen. Mer än så tänker jag inte inte avslöja av numrets handlingen.

När jag recenserade Flashpoint #1 så klagade jag en del på Andy Kubert något stelbenta sätta att portättera The Flash och hans krafter. Det verkar som Kubert har lyssant på min kritik för nu tecknar han Flash med betydligt säkare hand och med mer kraft och dynamik än han gjorde då. Uppskattas! Det där med säkrare hand i illustrationer gäller förresten för hela numret. Som sagt, Flashpoint #3 är det hittills starkaste och bästa numret i serien och även om jag var rätt skeptiskt till serien efter första numret så har det här numret gjort mig klart mer intresserad av Flashpoint än tidigare. Med bara tre nummer kvar av miniserien så är jag spänd på att se hur Johns och Kubert kommer att knyta ihop Flashpoint-säcken och vad som kommer att bli effekterna av hela eventet på DC universumet.

Manus: Geoff Johns
Illustration: Andy Kubert
Tusch: Sandra Hope
Färgläggning: Alex Sinclair
Förlag: DC Comics
Betyg: 4/5

Kommentarer

  1. Henrik Ö says:

    Kul att höra att Andy Kubert läser Shazam! 😉

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...