Recensioner

Infinite Kung Fu

onsdag 14 september, kl 19:04 av 2 kommentarer

infinite_kungfu_cover_sm_lgKagan McLeods epos Infinite Kung Fu, som jag skrev om i min sommarpepp, har tidigare getts ut som serietidning och publicerats på nätet och nu har allt samlats i ett fett album om 464 sidor av Top Shelf. Epos är passande både sett till omfång och handling samt den tid det tagit, 10 år +, att få ihop fetsamlingen. Infinite Kung Fu handlar om kung fu och så mycket mer, en sammanfattning är inte helt lätt men jag gör ett försök. Världen är ett sorgligt ställe där de odöda blir allt fler och de levande allt färre. Världen kallas för The Martial World och det centrala för att inneha makt i The Martial World är att ha kunskap i kung fu. Den som har nästan all makt är den onde kejsaren. Han är dock bara ett spöke sedan The Eight Immortals haft ihjäl honom och uttalat en förbannelse över hans kropp som de sedan styckat. Kroppen har ruttnat bort men hans kraft finns även i den rustning han hade på sig när han dödades, rustningen är spridd på fem ställen i The Martial World. The Eight Immortals är som namnet antyder 😉 åtta odödliga med stora kunskaper i kung fu. Var och en av dem har tagit sig an en lärling men fem av lärlingarna har fallit för frestelsen är lära sig poison kung fu som gör de till närmast oövervinnerliga men även korrumperar själen. Hoppet ställs istället till Lei Kung som måste bekämpa kejsaren och de fem avfällingarna som leder en av kejsarens arméer var. De odödliga håller till i en annan verklighet och får inte själva agera i The Martial World. Prövningarna för att bli en mästare på kung fu svåra och Lei Kung måste klara många hinder. Kampen mot de andra lärlingarna, deras soldater och horderna av zombies som stryker runt kan börja. Infinite Kung Fu är Kagan McLeods första utgivna serie, han är i övrigt verksam som illustratör och har publicerats i bl.a. Entertainment Weekly, Newsweek, Time m.fl.

Infinite Kung Fu är i grunden en klassisk berättelse om kampen mellan gott och ont men samtidigt så skruvat mycket mer. Kagan McLeod (Highlander!) har slängt in en massa grejer han gillar. Kung fu och olika galna tekniker är givetvis centralt och det är gott om slagsmål och som utlovat så flyger verkligen kroppsdelar hit och dit. Släng in en apokalyptisk värld med zombies överallt och lite snygga miljöer så har man Infinite Kung Fu. Jag höll nästan på att glömma shaolinmunken som tillverkar bronsrobotar 🙂 McLeod är en riktigt skicklig tecknare och serien i svart/vitt/grått är snygg och speciellt hans flödande linjer är en fröjd att skåda. Fightscener är inte helt lätt att få till men överlag är det en hel del fart i scenerna så det har han också lyckats bra med. Karaktärerna funkar, Lei Kung är iofs som många typiska hjältar lite träig men han vägs upp av de andra. Den ende lärjungen som lever och inte tillämpar poison kung fu är Moog Jugular som mer hör hemma i en blaxploitation-rulle än en kung fu serie men han har grymma skills. Det bästa med Infinite Kung Fu är blandningen av alla grejer, den fascinerande värld McLeod skapat och att det är full fart framåt större delen av albumet. Om du vill ha något crazy och underhållande så rekommenderar jag att du slår till och införskaffar Infinite Kung Fu. Ett längre utdrag finns hos Top Shelf.

Illustration: Kagan McLeod
Förlag: Top Shelf Productions
Betyg: 4/5

Kommentarer

  1. Henrik Ö says:

    Ge mig! Nu!

  2. Johan says:

    Jag läste klart denna här om dagen och har man som jag en liten förkärlek till gammal klassisk kung fu-film så är Infinite Kung Fu en riktigt högtidsstund. Flera sköna referenser till klassiska filmer hopblandat i en galen mix av kung fu, blaxploitation, western och inte minst zombies. Rekommenderas varmt!

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...