Nyheter och tips

Avengers vs X-Men

onsdag 7 december, kl 12:10 av 7 kommentarer

AvXIgår släppte alltså Marvel nyheten om vad 2012 års stora event ska bli: Avengers vs X-Men. Comic Book Resources rapporterar här. Det ska bli en 12-delars miniserie som kommer ut varannan vecka, och på både författar- och illustratörssidan har man ett veritabelt all-star team: sammandrabbningen mellan Marvels största superteam (oj, nu kanske Fantastic Four blir sura) författas av the Marvel Architects gemensamt, d v s Jason Aaron, Brian Bendis, Ed Brubaker, Matt Fraction och Jonathan Hickman. Illustratörstrion är John Romita Jr., Olivier Coipel och Adam Kubert. Upplagt för succé eller fiasko? Serier som DC:s 52 och Amazing Spider-Man (den senare i alla fall fram till i år) har ju visat att med en stark redaktionell hand så kan multiförfattade serier faktiskt bli bra – men risken att det blir kommittéskrivande eller ego-slagsmål finns såklart alltid. Senare idag kan man kolla på förhandsstarten (eller rättare sagt presskonferensen) av A vs X som livestreamas av Marvel.

Shazam följer inom kort upp med en tillbakablick på alla de tidigare gånger Marvels mutanter och hämnare har drabbat samman! Stay tuned! Under tiden hör vi gärna era kommentarer. Vad tror ni om denna kommande grudge match? Bra eller anus?

Kommentarer

 1. Andy says:

  Läste att phoenix kraftens återkomst ska stå i centrum! Lite tråkigt att de inte vågar satsa på något mer nytt och eget! Man får ju bara hoppas att de gör nått lite kul av det hela! Annars har jag själv inga stora förhoppningar.

 2. saskatchewan says:

  3 p.m. eastern, blir det 21.00 svensk tid eller är jag helt ute och cyklar nu?

 3. Johannes says:

  Jag börjar bli trött på alla dessa mega-crossovers-event som Marvel pumpar ut. Hjältar kommer att dö och uppstå hit och dit. Det går ju inte att hålla koll längre.

  Kan vi inte bara få ett år med en enkel kontinuitet. Får gärna hända saker, det är inte det jag menar. Men utan alla dessa ”Greatest-adventure-in-comics-of-all-time”

  Känns som om det spårade ur efter Civil War (Kanske pågick flera mega-crossovers innan också, bara det att jag upptäckte dem med Civil War)

 4. Jonas says:

  Riktigt bra kreatörer, men kan hålla med Johannes om att feta crossovers känns lite tröttsamt nu. Skulle hellre se att de fokuserar på att göra riktigt bra serier istället för att korsa ihop allt hela tiden.

 5. spacemonkey says:

  Om man nu är trött på mega-event, varför inte bara hoppa över det? För mig är inte formatet av antingen event eller enskilt nummer/serie det viktiga utan att det i slutändan är en bra story med bra teckningar. Det är skönt att inte känna behovet av att man inte behöver veta allt om alla, våga ta det steget! Har svårt att se att man tex inte skulle kunna uppskatta Brubakers Captain America utan att ha läst tex Civil War. Se tillfället med tie-ins i de serier som man läser istället som en möjlighet att testa på någon annan serie under tiden. Känner jag mig själv kommer jag köpa hela spektaklet när det kommer ut inbundet.

 6. Anders Johansson says:

  Jag håller egentligen både med Johannes och spacemonkey. Jag tycker att det är viktigt att de baserar en cross-over i en tidning och att den går att läsa för sig utan att man har koll på alla tie-ins. I Fear Itself var det inte så bra att läsa grundberättelsen. Man fick för stora luckor och sammanhanget gick förlorat. Så kände i alla fall jag. Däremot funkade det bra att i Spider Island bara hålla sig till Amazing Spider-Man. Där var fokus så stort på spindeln och gästspelen från andra serier (som t ex Black Panther) hade ingen betydelse för det stora hela.

  Så mina slutsatser: Cross-overs är okej men lägg huvudberättelsen i EN tidning.

 7. […] vi alla sitter andlöst och väntar på 2012 års stora Marvel-event, Avengers vs X-Men, passar vi på att bjuda på en liten seriehistorisk orientering om hur det gått när dessa […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...