Nyheter och tips

Shazams julklapptips: Klassiker

torsdag 8 december, kl 21:37 av 3 kommentarer

bild(1)Många vuxna i din närhet har säkert inte bara slutat tro på tomten utan också slutat läsa serier. Det är kanske svårt att få dem att tro på tomten igen men lite seriemagi skulle säkert liva upp. Därför tänkte jag tipsa om några finfina återutgivningar av klassiker att inhandla inför julen.

Donald Duck: Lost in the Andes (Fantagraphics) Ingen tecknad figur ses väl i ett sådant nostalgiskt skimmer kring jul som allas favoritanka. De fina människorna på Fantagraphics har därför nyligen släppt första delen av deras Carl Barks-samlingar. De börjar lite mitt i det som av många anses vara Barks verkliga höjdpunkt. Äventyr såsom Lost in the Andes och Voodoo Hoodoo gläder säkerligen de flesta. Dessutom är utgåvan närmast skamlöst billig.

Walt Disney’s Mickey Mouse Collector’s Box Set Vol 1-2 (Fantagraphics) När jag var mindre var stora paket det bästa och även om det inte riktigt gäller längre skulle nog ingen tacka nej till ett stort och tungt paket innehållandes de två första samlingarna av Floyd Gottfredsons Mickey Mouse.  Boxen är trots namnet inte så dyr utan det blir faktiskt billigare att köpa boxen än de två första volymerna separat!

The Definitive Flash Gordon and Junge Jim (IDW) Störst och dyrast av mina tips är IDWs löjligt fina utgåva av Alex Raymonds klassiker. Flash Gordon, Hans Zarkov, Ming m.fl. i stort format och med Jungle Jim som en bonus och allt i ett ohemult stort format blir det följaktligen ett väldigt stort paket.

The Phantom The Complete Newspaper Dailies (Hermes Press) Ray Moore är min store favorit bland de amerikanska Fantomentecknarna och Hermes Press kulturgärning att ge ut Fantomen kronologiskt är hedervärd. Jag känner inte att jag sticker ut hakan när jag påstår att ingen annan trikåhjälte ligger svenska folket så varmt om hjärtat som Fantomen. Lee Falk var här fortfarande i högform vad gällde berättandet och miljöerna är alldeles underbara liksom damerna. Volym 1 och 2 är slutsålda men volym 3 finns tillgänglig och volym 4 går att förbeställa.

Captain Easy (Fantagraphics) Roy Cranes fantastiskt snygga äventyrsserie finns i två volymer hittills. Låt inte det sällsynt fula omslaget hindra er. Inuti är det finfin papperskvalité, suveräna färger och underbara exotiska miljöer.

Prince Valiant (Fantagraphics) En klassiker bland klassiker är definitivt Hal Fosters Prince Valiant. Fyra synnerligen prisvärda och stora volymer finns och fler är på väg. Det stora formatet gör verkligen Fosters magnifika teckningar rättvisa. Hjältemod, riddare, sköna jungfrur, vackra borgar osv. Prince Valiant har allt.

Kamandi Omnibus (DC) Må tyckas ett omotiverat hopp från nästan uteslutande 30-talsklassiker men Jack Kirbys postapoklayptiska 70-talsserie kan vi inte tipsa om för många gånger.

Kommentarer

 1. saskatchewan says:

  ingen klassiker men jag köpte jeff lemires essex county trilogy till två kompisar som inte är så inne på serier men gillar bra litteratur. svårt att tänka mig att någon som gillar skönlitteratur skulle kunna avfärda det fantastiska albumet.

 2. Henrik Ö says:

  Låter som ett bra val! Rapportera gärna här på bloggen om vad vännerna tyckte!

 3. Mikael K says:

  Ett tips är årets Agent X9 Specialalbum som innehåller ett avsnitt av Leonard Starr’s Mary Perkins On Stage från 1961/62. Dagsstripparna och söndagssidorna återges oredigerade i bra tryck och albumet innehåller även en liten introduktionsartikel.

  Vill man ha mera finns även de amerikanska utgåvorna från Classic Comics Press.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...