Nyheter och tips

Kickstarter: Sullivan’s Sluggers

lördag 9 juni, kl 18:42 av 1 kommentar

sullivanssluggersKickstarter är en sajt för finansiering av olika kulturgrejer däribland serier. Jag har läst en hel del om Kickstarter-finansierade projekt på amerikanska bloggar och nämnt det här vid något tillfälle. Kickstarter går ut på att t.ex. en serieskapare initierar ett projekt och ber folk att stödja det. Det finns alltid olika summor man kan stödja ett projekt med, från 1 dollar och uppåt. Hur mycket du lägger in avgör sedan vad du får om ett projekt når sitt finansieringsmål. Om målet nåtts dras de pengar du förbundit dig att bidra med. Nås inte målet dras inga pengar. Jag har inte kollat in Kickstarter så mycket men efter att flera bloggar skrev om en serie där en av mina favoriter, James Stokoe (Orc Stain) var inblandad i. Efter manus av Mark Andrew Smith, som dragit igång Kickstarter-finansieringen har han under ett par år vid sidan om sina andra projekt tecknat baseballskräckisen Sullivan’s Sluggers. Serien handlar om ett baseballag i de lägre divisionerna som spelar en match i en stad utsatt för en förbannelse. Albumet kommer bara att kunna fås genom att stödja projektet på Kickstarter så det var rätt givet att bidra för det är ett album jag gärna vill ha så bidrog med det som krävdes för att få ett ex. Målet var 6.000 dollar men i nuläget har de dragit in över 63.000 dollar med fem dagar kvar. Om du vill ha ett ex så passa därför på att stödja projektet innan tiden går ut.

Kommentarer

  1. Johan says:

    Det mest intressanta serierelaterade kickstarterprojectet är i mitt tycke Dave Sims digitalisering av Cerebus: http://www.kickstarter.com/projects/189735833/cerebus-high-society-special-audio-visual-digital

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...