Teckna serier

Serietecknare på riktigt!

onsdag 19 september, kl 01:37 av 15 kommentarer

DetectiveComics#0_pg1Är jag serietecknare på riktigt nu? Kan det verkligen vara sant? Jag antar att det är så. Det som var min dröm sedan jag var en liten knodd och bläddrade i min första serietidning har till stor del gått i uppfyllelse. Den första tidningen var svenska Batman.

Just det numret gavs ut 1989 (tror jag) och var gjort av John Wagner & Alan Grant och tecknat av Norm Breyfogle. Det var 3 översatta nummer av Detective Comics. Det var Ratcatcher och Batman som slogs i kloakerna. Sjukt coolt men oerhört läskigt! Jag är född 1986 så jag var rätt liten när jag introducerades in i detta universum. Farsan såg mig rita och ville uppmuntra det med någonting annat än Bamse. Jag var fast direkt! Därefter turnerade jag runt släkt och vänner och tog över gamla Agent X9, Modesty Blaise och Fantomen samlingar. En gång i halvåret åkte jag med farfar till Göteborg bara för att gå till Dolores butik och köpa gamla nummer för mina sparade pengar.

När man är liten har man inte så mycket pengar. Har man dessutom ett dyrt och otörstligt special intresse har man ännu mindre. All veckopeng gick därför till serier. Oftare det hellre än godis. Jag började också samla pantburkar på stan och i parken där vi bodde. Samlade även ihop böcker och gamla tidningar hos folk för att sälja eller byta mot Spindelmannen nummer från 70 och 80-talet hos vårt lokala antikvariat.

Sedan när man kom hem med färska fynd plockade jag fint ihop och sorterade dem kronologiskt. Satte mig i sängen och sträckläste 10 nummer tills jag somnade och vaknade med en Conan tidning fastklistrad med dräggel på kinden. Det goda livet!

Jag älskar verkligen serier.

Att ha fått chansen att nu vara delaktig i Detective Comics #0 och skapa lite i denna underbara värld är en känsla som inte går att beskriva. Förhoppningsvis kommer det hålla i sig och ni får se fler historier med mig. Mitt serieintresse började med Detective Comics och min seriekarriär började med Detective Comics, och redan nu nästa år kommer ni kunna se mer arbete av mig. Bland annat ett till litet DC Comics jobb. Sedan är jag nästan klar med första delen av min serie The Norseman. Jag jobbar just nu också på en mini-serie med författaren Philip K. Johnson. Det är mycket nu helt enkelt. Men jag gillar det!

Jag måste också tacka er alla för er support och alla fina ord. Det har verkligen betytt mycket under de 3 åren jag spenderat i USA. Jag ber om ursäkt att jag inte skrivit mer för er att kunna läsa och följa, men som ni förstår har jag hållt mig sysselsatt. Min tid på the Kubert School var bland det tuffaste men också roligaste och mest givande jag någonsin gjort.

Tack Joe!

Besök gärna www.henrikjonssonart.com. Där kan ni följa mig närmare och se vad jag håller på att teckna för tillfället.

Kommentarer

 1. Jonas Olsson says:

  Grattis Henrik!

  Verkligen bra jobbat! Utvecklingen är ju tydlig! Riktigt proffsigt!

  Vad består jobbet till TDK #0 av?

  Lycka till vidare!

 2. Henrik J says:

  Tack så mycket! Just min del av Detective Comics #0 var en back-up story skriven av James Tynion IV. Jag gjorde blyerts, Sandu Florea tuschade och John Kalisz färglade. Det är en 8 sidig historia med Alfred i fokus.

  Gregg Hurwitz och Tony S. Daniel gjorde huvudelen.

 3. Jonas Olsson says:

  Och Henrik,

  om vi skall tro denna recensionen så är ju det ingen dålig debut heller :)!

  http://readcomicbooks.net/home/detective-comics-0/

 4. Henrik J says:

  Wow… Fan va fint! 😀

 5. Jag tog och läste din debut och du gör ett jättebra jobb med ansiktsuttrycken och kroppsspråket. Oerhört kul att se att du är så mogen som tecknare redan nu och förhoppningsvis upptäcker redaktörerna det med och ger dig mer och större uppdrag.

  Grattis och lycka till med den fortsatta karriären.

 6. hej Henrik !
  och grattis! vilken debut, jag har samlat några kritiker röster på min blogg.
  http://flaxhi.blogspot.se/
  var köper man lättast ”din” tidning?

 7. Thomas Fels says:

  Fantastiskt kul! Du har gått framåt i din utveckling som ett lokomotiv! Bilden på Alfred i trappan imponerar lite extra!

 8. Henrik J says:

  Tack så mycket! Jätte kul att höra. Mitt nästa projekt börjar på Måndag kan inte säga vad än men det kommer bli en riktigt rolig utmaning.

  Stefan: Riktigt kul att höra! Om du är i Vänersborgs krokarna nu imorgon eller Fredag så kan jag komma förbi med ett ex åt dig. Fick en leverans av DC veckan före utgivningsdatumet och har många kvar.

 9. Stefan niklasson says:

  jag finns på konsthallen både torsdag fredag och lördag,
  välkommen!

 10. Jonas says:

  Fantastiskt kul att få följa utvecklingen och första stegen i karriären! Jag är impad.

 11. Momiji says:

  Det ser lovande ut! Alfred är en av mina favoriter i fladdermusfamiljen. Ska se till att inhandla numret i fråga, även om det kanske väl blir digitalt.

 12. Amanda says:

  Stort grattis!
  Blir definitivt ett solklart inköp för mig när det trillar in lite pengar på bankkontot!^^

 13. Henrik J says:

  Tack så jätte mycket! Alfred är en av mina absoluta favoriter också. Kommer lägga upp mina blyerts sidor på henrikjonssonart.com nästa vecka

 14. Lars Krantz says:

  Ser sjukt snyggt ut. Lycka till med allt!

 15. Rikard says:

  Har läst numret nu och du gör ett riktigt bra jobb. Enormt kul att se din utveckling under de senaste två åren, fantastiskt.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...