Nyheter och tips /Snygga omslag

Veckans omslag – vecka 48

söndag 1 december, kl 21:18 av 2 kommentarer

Julstädat och julpyntat i stugan och prinskorv och köttbullar till adventsbrunch. En kraftigt förkyld helg närmar sig sitt slut och ännu en omgång av veckans omslag står för dörren som det brukar göra på söndagskvällen.

Den här veckan bjuds på en blandad kompott med kraftigt röda inslag vilket jag har hört ska sälja bra för förlagen. Visst lyser det skönt i vintermörkret och dessa omslag hade nog klarat sig bra även utan färgen av Rudolfs mule. Rött raseri, röda fanor, bön, DNA-surfing och West Coast serveras i en skön mix från DC Comics, Dynamite Entertainment, Image samt Marvel Comics.

REDL-Cv25-ds-fec5d

Red Lanterns #25

Eftersom jag har dålig koll på DC och hela Gröna lyktan-grejen stod jag lite frågande till detta omslag. Jag tyckte att det hade ett uttryck jag inte kunde motstå och efter lite bakgrundsforskning blev bilden bara bättre. Raseri är de Röda lyktornas drivkraft vilket leder till bärsärkstatus och kraftiga blödningar. Guy Gardners raseri i händerna på Alessandro Vitti går nästan att ta på.

morningglories35-cover-c7ae2

Morning Glories #35

Rodin Esquejo har levererat en uppsjö av stämningsfulla omslag till den här serien om sex ungdomars blodiga öden och äventyr på Morning Glory Academy. De perfekt raka kyrkbänkarna och den vackra reflektionen från kyrkfönstret som faller på ynglingen i bön är en av de bästa hittills från serien.

Shadow20-cov-Ross-f3fda

The Shadow #20

Det är verkligen härligt att Dynamite Entertainment utnyttjar en så rutinerad tecknare som Alex Ross vecka ut och vecka in. Hans senaste bidrag till The Shadow är så estetiskt tilltalande med det lätt lutande perspektivet, de perfekta vecken i den röda ridån och projektorn i bakgrunden. Till och med fallet på vår maskerade hämnares halsduk är störtskönt. Riktigt klassiskt!

AVNASS2012021-DC11-LR-14649

Avengers Assemble #21

Trodde aldrig att jag skulle ha med ett omslag med tre kvinnliga Avengers symboliskt surfande på DNA-strängar. Nåja, nu var det ju inte därför jag föll för det här omslaget utan själva kraften i Jorge Molinas bild som visar att Spider-Woman, Black Widow och Spider Girl är tre råcoola spindelkvinnor att räkna med. Till och med deras frisyrer är bad ass.

HAWKEYE2012014-DC11-LR-58e4b

Hawkeye #14

Veckans tveklösa favorit är David Ajas asgrymma omslag till senaste Hawkeye. En perfekt komposition där den gula färgen framhäver Kate Bishop och Pizza Dogs ansikten. Att lämna så mycket vitt tomrum och ändå kunde leverera ett omslag som är så fullt av spänning, atmosfär och eftertanke är beviset på en mästares hantverk.

Kommentarer

  1. Momiji says:

    Hawkeyes omslag har varit genomgående fantastiska!

  2. Andreas Mars says:

    Eller hur!
    Helgjutet koncept!

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...