Nyheter och tips /Snygga omslag

Veckans omslag – vecka 50

måndag 16 december, kl 00:07 av 0 kommentarer

En trevlig utflykt till Småland för att träffa släkt och vänner blev veckans höjdpunkt. Visst har man avverkat trevliga konserter där mina fantastiska elever fått glänsa och utvecklas men det är ändå något extra att få umgås ordentligt i familjens trygga famn. Det är med andra ord gött och leva och dags för en ny trevlig resumé av veckans omslag.

Den här veckan är nästan overkligt trikåfri med bara en superhjältetitel i startfältet. Två läskiga kvinnor, häxor och androider, ”How The West Was Won”, flicka med komplicerat förhållande till sin pappa och comeback av en gammal favorit från förr. Bidragen kommer från förlagen Image Comics, Vertigo, DC Comics och Dynamite Entertainment.

manifestdest02-cover-9c6b5

Manifest Destiny #2

Själva titeln syftar på övertygelsen att den vite amerikanen var förutbestämd att exploatera landet västerut och blev ett begrepp under 1800-talet. Vi är inte så långt in i soldaterna Lewis och Clarks äventyr i Vilda Västern men att indianer kommer att dyka är knappast en tillfällighet. Att Amerikas ursprungsbefolkning fördrevs eller dödades för att den vite mannen skulle få land blev ju en direkt följd av expansionen och Matthew Roberts ödesmättade omslag sätter an tonen perfekt tycker jag.

alexada02-cover-2c4b5

Alex + Ada #2

En annan ny serie från Image Comics handlar om en nära framtid där människan omger sig med ”mänskliga” robotar. Alex är en ensam ung man som mot sin vilja får den senaste X5-modellen av sin farmor. Verkar vid första anblicken vara fylld av klichéer från Blade Runner, I Robot eller varför inte svenska Äkta Människor (som jag för övrigt är en stor fan av) men Jonathan Lunas enkla och stilsäkra omslag doftar härlig Sci-Fi vilket ger högt betyg i min bok.

COFFIN-Cv3-90b24

Coffin Hill #3

Ytterligare en relativt ny serie, denna gång från Vertigo, tar oss till New Englands mytomspunna landskap och häxor i modern tid. Omslagsveteranen Dave Johnson levererar som sig bör ett perfekt ödesmättad bild med bleka färger som kontrasterar mot de röda ”rötterna” och läskiga träd i bakgrunden. Seriens logga är assnygg och kolla även in Daves omslag till #1 och #2 av den här intressanta serien.

BG-Cv26-ds-d7917

Batgirl #26

Alex Garners fotorealistiska mästerverk fortsätter att förbluffa mig. Ljuset är perfekt och likaså kompositionen som på ett klassiskt manér fångar den maskerade superhjältens största fasa: att röja sin hemliga identitet.

DocSavage01-Cov-Ross-2d426

Doc Savage #1

Att Veckans favorit skulle stå mellan två Alex var lite spexigt men pokalen gick välförtjänt till Alex Ross. Hans briljanta collage-variant med den gamle pulp-hjälten Doc Savage från 1933 är sprängfylld med detaljer och tidsanda ända ner till hyllningen av gamle legendaren Jim Steranko.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...