Allmänt /Nyheter och tips /Snygga omslag

Veckans omslag – vecka 3

måndag 20 januari, kl 08:53 av 0 kommentarer

Denna vecka blir det Marvel för hela slanten. Ofta brukar de bästa alstren sprida sig relativt jämnt mellan förlagen men efter noggrann rannsakning och genomgång var det det ända riktigt objektiva beslutet jag kunde förlika mig med. Jag hade kunnat ha med Alex Garners senaste bidrag till Batgirl men det höll inte hela vägen. Matteo Scaleras snygga omslag till Ghosted #6 hängde med länge men bättre lycka nästa gång.

Den här veckan blir det istället nya äventyr från Disney, dubbelt Mike Del Mundo, undervattenspanik, tårfyllda avsked och härligt samarbete mellan verklighetens hjältar och de fiktiva av superhjältekaraktär.

DISKING2014001-DC11-LR-7898f

Disney Kingdoms: Seekers of The Weird #1

Ända sedan Disney köpte upp Marvel har jag fasat över att förlaget skulle tvingas massproducera utgåvor med sirapssöta små prinsessor i nöd eller gästspel av Björnligan i Stark Tower men Marvels universum är tack gode Gud sig fortfarande likt. Den här nya serien bygger på en fräck idé av gamle Walt Disney själv om det så kallade ”Museum of The Weird”, ett aldrig förverkligad kabinett på Disneyland. Rolly Crump designade alltihop i en härligt bisarr och sjuk stil och nu får vi äntligen skåda några av dessa galenskaper i en egen serietidning. Mike Del Mundos fartfyllda omslag doftar Goonies och Indiana Jones komplett med dödskallar och Crumps ”Grandfather Coffin Clock”.

XMENLG2012022-DC11-LR-06430

X-Men Legacy #22

Att Mike Del Mundo är ett självklart val när det gäller att realisera Disneys bisarra ”Museum of The Weird” är lätt att förstå när man ser hans härliga omslagssvit till den här X-titeln. Det sköna perspektivet och klara färgerna med den vita bakgrunden gör sitt för att förstärka ytterligare en juvel i Del Mundos krona.

DD2011035-DC11-LR-29a42

Daredevil #35

Näst sista numret av den pågående volymen med vår våghalsige hjälte bjuder på ett gastkramande omslag av den mästerlige Chris Samnee. Det nattsvarta mörkret och skräcken är påtaglig. Jag gillar också hur Samnee sin vana trogen bakar in titeln i själva händelseförloppet genom att den formar sig efter ringarna på vattnet.

FANFOUR2012016-DC21-LR-bc608

Fantastic Four #16

Sista numret av Fractions Fantastic Four har ett variantomslag med klassiska FF-karaktärer tillsammans med förläggaren Tom Breevoort som nu lämnar tidningen efter ett svårslaget rekord på nästan 150 nummer. Alan Davis omslag representerar allt vad jag älskar med Marvel och Fantastic Four, känslan av oändliga äventyr, värme, kärlek samt familj samtidigt som det är ett värdigt farväl och hyllning till Breevoorts år med serien. Den är inte utan att man får en liten tår i ögat.

INHSUPSM2014001-DC11-LR-1d56b

Inhumanity: Superior Spider-Man #1

Slutligen har vi veckans höjdare av Jeff Dekal som kanske är lite övertydligt men ändå rasande vackert. Det är som de säger i Heroes: man behöver inte ha superkrafter för att vara en hjälte.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...