Nyheter och tips /Snygga omslag

Veckans omslag – vecka 10

söndag 9 mars, kl 23:08 av 0 kommentarer
starlight1

Mark Millar och Goran Parlov ger sig ut i rymden i nya Starlight från Image Comics

Ytterligare en skön serievecka avverkad och här kommer en liten sammanfattning av veckans nykomlingar innan vi fluktar på veckans omslag.

Marvel Comics: Warren Ellis är tillbaka med en ny upplaga av den lätt splittrade kvällsdetektiven Moon Knight och gamle Magneto startar ett nytt enmanskrig för att rädda mutantsläktet i en egen tidning författad av Cullen Bunn (The Sixth Gun).

Dark Horse Comics: Greg Rucka (Lazarus) ligger inte på latsidan när det gäller intressanta kvinnoporträtt. Hans nya serie Veil handlar om en flicka som vaknar upp utan minnen om sig själv men utrustad med dödliga krafter.

Image Comics: Mark Millar är aktuell med två titlar den här veckan: Först ut är hans nya Starlight som handlar om den Blixt Gordon-liknande hjälten Duke McQueen som åter får chansen till nya hjältedåd på ålderns höst. Slutligen har vi Millar och Frank Quitelys Jupiter’s Legacy #4 som äntligen kom ut efter ett uppehåll på nästan sex månader sedan senaste numret. Akt två på deras spännande superhjälteepos har börjat och jag hoppas jag slipper vänta lika länge på nästa nummer.

Det var det hela. Här kommer veckans bästa omslag enligt mig.

MOONKN2014001-DC71-LR-55b6a

Moon Knight #1 (Marvel Comics)

Sin vana trogen gödslar Marvel ut en hög med variantomslag till sina nya titlar. Här får vi bland annat Moon Knight som flodhäst (?), minimalistisk mystik från seriens ordinarie tecknare Declan Shalvey samt übersnygg Adi Granov. Det omslag som gav mig rysningar var Bill Sienkiewicz egyptiska variant. För mig kommer Sienkiewicz alltid vara den ultimata artisten för den här karaktären.

LOKIAOA2014002-DC11-LR-411f2

Loki: Agent of Asgard #2 (Marvel Comics)

Återigen visar Jenny Frison att hon är en mästare. Lokis sluga leende och livsfarliga gröna ögon är spot on. Lita INTE på honom!

22746

Grindhouse: Doors Open at Midnight #6 (Dark Horse Comics)

Dark Horse fortsätter sin hyllning till kultiga B-filmer från förr och det här omslaget av Dan Panosian är fantastiskt. Den olyckliga bruden jagar männen bakom massakern vid hennes bröllop iförd den stupade broderns rustning. Snygga färger och skön komposition.

Revival-18-cover-138c4

Revival #18 (Image Comics)

En av mina favoritserier just nu och ytterligare ett snyggt omslag av Jenny Frison. Får vi reda på vem den maskerade Revivern är? Det återstår att se men det är ingen jag skulle vilja möta en mörk vinternatt eller för den delen överhuvudtaget.

SHEHULK2014002-DC21-LR-9cf7e

She-Hulk #2 (Marvel Comics)

Kevin Wada gör ett bra försök att skildra She-Hulks hektiska vardag med en liten seriestripp på omslaget men han utklassas av Amanda Conner som lyckas skildra samma splittrade liv i EN bild. Otroligt snygga färger och detaljer gör den tveklöst till veckans favorit och Conner är en artist vars alster jag inte kan få nog av.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...