Nyheter och tips /Snygga omslag

Jubileumsveckans nyheter och omslag.

söndag 23 mars, kl 18:54 av 0 kommentarer
Animal Man #29 blir sista stoppet för den här gången.

Animal Man #29 blir sista stoppet för den här gången.

Shazams jubileumsvecka lider mot sitt slut med flera minnesvärda poster från mina bloggkollegor. När jag läser dem inser jag hur lyckligt lottad jag är som är en del av detta fantastiska gäng som inspirerat och fortsätter inspirera mig i mitt omättliga serienörderi. Jag kommer aldrig glömma när jag för två år sedan blev utvald som ny skribent och fick möjlighet att skriva och tycka om serier på Sveriges bästa serieblogg. Det var en dröm som kom i uppfyllelse. Nu behöver jag bara bli miljonär, dirigera min egen symfoniorkester samt starta en egen seriebutik så är resten av mina drömmar uppfyllda.Man får aldrig sluta drömma!

Det är inte bara Shazam som har varit fylld till bredden med spännande läsning den här veckan utan också den stora seriefloden från USA har svämmat över med spännande nyheter. Här kommer lite smått och gott.

DC Comics: Jeff Lemire säger tack och adjö med det sista numret av Animal Man. Hoppas vi ses igen Jeff!

Vertigo Comics: Scott Snyder och Rafael Albuquerque är tillbaka med fortsättningen på deras hyllade och prisbelönta serie American Vampire.

Image Comics: Filmskaparen Darren Aronofsky kommer lagom till premiären av sin nya film Noah ut med en graphic novel med samma namn som verkar vara en skön blandning av sci-fi och de fem Moseböckerna och för er som ännu inte tröttnat på serien Saga av Brian K Vaughan och Fiona Staples kommer den tredje samlingen ut den här veckan

22559

Buffy The Vampire Slayer Season 10 #1

Dark Horse Comics: Ytterligare en vampyrserie gör comeback den här veckan, nämligen Buffy The Vampire Slayer som nu kommit fram till säsong tio. Jag älskar TV-serien och kommer säkert någon gång att läsa Buffy i serieform eftersom jag diggar hela konceptet med The Slayer. Avslutningsvis från Dark Horse har vi äventyrsböckerna som blev ett TV-spel som blev en serie: The Witcher gör entré.

Marvel Comics: Sist ut i högen av nyheter hälsar vi Daredevil välkommen till San Francisco. Tillsammans med Punisher och Kate Bishop (Hawkeye, eller Hawkgirl, ni vet) börjar Kalifornien svämma över av tidigare New York-baserade superhjältar. Mer om Daredevil när vi plöjer igenom veckans omslag som följer nu.

DISKINGSOTW2014003-DC11-2c84d

Disney Kingdoms: Seekers of The Weird #3 (Marvel Comics)

Mike Del Mundos omslag är en ständig följetong här på Veckans omslag och det är en sann fröjd att se vad han kokat ihop den här gången. Tonåringarna Maxwell och Melody ser ut att ha hamnat rejält i klistret i jakten på sina kidnappade föräldrar.

3704968-$_57

Superman Unchained #6 (DC Comics)

Bland en avsevärd hög av variantomslag för att fortsätta firandet av Supermans 75-årsdag dök den här fantastiska skapelsen av Frazer Irving upp. Episkt är bara förnamnet. Kolla även in Michael Chos snygga hyllning till Superman från Golden Age-eran.

Winter-Soldier-TBM-2-Cover-87ada

Winter Soldier: The Bitter March #2 (Marvel Comics)

Andrew Robinson har verkligen förstått vilken skön konst ett riktigt genomarbetat omslag är. Dels har vi en handling som är uppdelad i tre delar: S.H.I.E.L.D.-agent Ran Shen och hans kvinnliga sällskap olyckligt omedvetna i tågkupén, Winter Soldier på taket redo att slå sig in och Hydra på väg in från ett annat håll. Lägg till den assnygga loggan med ordet ”Soldier” i lokets rök och den klanderfria färgläggningen så är det fulländat.

sexcrim5-cov-575d7

Sex Criminals #5 (Image Comics)

Att första arcen med Sex Criminals nu är fullbordad betyder att jag snart kan köpa traden till en av de mest hyllade serierna just nu. Jag håller verkligen tummarna att den ska vara lika bra som jag hört. Chip Zdarskys omslag är både sensuellt, vemodigt och vackert och ett praktexempel på hans minimalistiska design.

DD2014001-DC18-a8191

Daredevil #1 (Marvel Comics)

Detta nya nummer blev en svår nöt att knäcka eftersom både originalomslaget av Chris Samnee med sina onomatopoetiska siluetter och Paolo Riveras variant med stadens siluett fångad i en förlängning av Daredevils Billy Club är så snygga att de lätt hade fått plats på listan. Nu hade ju flera andra sköna alster som jag tidigare visat fått stryka på foten så jag nöjde mig med det i mitt tycke bästa omslaget som även blir veckans favorit. Alex Ross gör det igen med ett praktfullt hyllningscollage till vår hornprydde hjälte.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...