Recensioner

The Stuff of Legend 4: The Toy Collector

fredag 11 april, kl 22:25 av 1 kommentar

toycollector-stuff-of-legendThe Stuff of Legend har allt mer blivit en av mina absoluta favoritserier som jag hyllat tidigare på bloggen. Serien utspelas alldeles i början i ett pojkrum under andra världskriget. En pojke förs bort av The Boogeyman till The Dark, platsen för ratade leksaker. Pojkens trogna leksaker bestämmer sig för att ge sig efter honom för att föra tillbaka honom. Pojkens hund följer med dem. I The Dark antar leksakerna en mer levande form och flera av dem visar sig vara väl lämpade för uppgiften men mot sig har de The Boogeyman och hans arméer som kontrollerar The Dark. Under sökandet efter pojken sätts deras lojalitet på prov, både mot pojken och mot varandra. Jag stannar där för de av er som inte läst serien. Jag vill inte spoila något för de oväntade vändningarna och konflikterna som uppstår är en viktig del i läsupplevelsen. Serien finns hittills samlad i fyra tpbs och i två omnibusar, varav den första för tillfället är slutsåld. Det ska dessutom finnas en lyxversion som är läderinbunden.

stuff-of-legend-insidaMike Raicht och Brian Smith har skapat en genuint fascinerande värld som de hela tiden fördjupat och gjort allt mer intressant. Fortfarande efter fyra samlingar finns det mycket som inte är förklarat och jag svävar fortfarande i ovisshet om varför The Boogeyman vill åt pojken och han fått kontrollen över The Dark. Femte delen ska komma under 2014 och sedan avslutas det hela med en sjätte deln under 2015. Disney har köpt filmrättigheterna till serien och i rätt händer borde det vara svårt att misslyckas även om det krävs underverk för att nå seriens klass. Jag inser att det här inte blir mycket till recension eftersom jag i tidigare recensioner förklarat vad som gör serien så bra men iaf. Karaktärerna är fascinerande liksom världsbygget. Charles Paul Wilsons teckningar är fantastiska och lyfter serien till ett mästerverk. Se det här som kortfattad konsumentinformation. Så köp och läs. Det blir inte mycket bättre än så här.

Manus: Mike Raicht & Brian Smith
Illustration: Charles Paul Wilson III
Förlag: Th3rd World Studios
Betyg: 5/5

Kommentarer

  1. […] The Stuff of Legend 4: The Toy Collector- Brian Raicht, Mike Smith & John Paul Wilson III (3rd World […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...