Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 26

måndag 30 juni, kl 00:09 av 0 kommentarer

2-002b24212c-385f1Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

DC Comics: Ett nytt kapitel i Stålis liv började i veckan med Superman #32. Geoff Johns (Flash, Action Comics, Green Lantern) som varit en långvarig medarbetare på DC slår sina påsar ihop med ingen mindre än John Romita Jr. Den sistnämnde har skapat mästerverk exklusivt för Marvel Comics ända sedan 1977 då han tecknade den lilla bi-historien Chaos at the Coffee Bean! i Amazing Spider-Man Annual #11. Med flera härliga alster till Amazing Spider-Man, X-Men, Daredevil, Thor, Avengers har han med sina snart 40 år hos Marvel Comics blivit ett av deras mest kända namn och gett oss en mängd klassiska nummer. Tillsammans med den skicklige tuscharen och trogne samarbetspartnern Klaus Janson är det nu dags för John Romita Jr. att ge oss sin version av en av DC:s största hjältar. Lycka till!

SAVHULK2014001-DC12-2fe7eMarvel Comics: Ytterligare ett av Marvels stora affischnamn, som också gett oss flera härliga Batman-äventyr hos DC, är den brittiske tecknaren och författaren Alan Davis som kickar igång första arcen med min smaragdgröne vän i nya serien Savage Hulk med gästspel av bland andra The Leader och Abomination. Här får vi följa fristående berättelser med gamle grönskinn som inte har något att göra med Hulks ordinarie serie av Mark Waid. Alan Davis presenterar här sin egen version av vad som hände bakom kulisserna under och efter Hulks första möte med X-Men långt borta i X-Men #66 från 1970. Detta var också det sista numret med gamla X-Mens dåvarande tidning innan den mer kända upplagan av teamet med Colossus, Nightcrawler, Wolverine och co dök upp i Giant Size X-Men #1 1975. Alan Davis är en av mina favorittecknare och hans författande är inte heller flugskit vilket serier som Excalibur, ClanDestine och Fantastic Four: The End visar.

NEWAVNANN2014001-DC11-jpg-ff6ccDoctor Strange är en av Marvels klassiska figurer som haft en smula krokig väg sedan han dök upp i Strange Tales #110 1963. Efter flera soloserier samt medverkan i gamla Defenders hade han en rätt så undanskymd roll i Marvels universum men har på senare år fått en renässans tack vare Brian Michael Bendis som gjorde honom till medlem i både Avengers och Illuminati. Under Hickmans ledning har Magins mästare blivit allt mer inflytelserik och nu får han även damma av Agamottos öga i New Avengers Annual #1, författad av Frank Barbiere (Five Ghosts) och fenomenalt tecknad av Marco Rudy. Med tanke på Marvels planer på en film med The Doctor känns detta nummer som en aptitretare till en soloserie vilket han verkligen förtjänar.

21201-bc7f5Dark Horse Comics: Sist ut den här veckan har vi en one-shot med gamle sluggern The Goon av Eric Powell- The Goon: One for the Road. Denna femfaldigt Eisner-belönade serie får återigen en månatlig utgivning i juli när The Goon: Occasion of Revenge dyker upp men tills dess kan vi njuta av Powells skapelse när han tillsammans med kompanjonen Franky tar sig an allehanda monster i en genremixad historia – dessutom med ett omslag av den legendariske MAD-tecknaren Jack Davis.

Det var allt för den här veckan! På grund av en veckas skön semester får ni vänta till på måndag innan ett nytt avsnitt av Veckans omslag dyker upp men håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...