Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 31

torsdag 31 juli, kl 23:58 av 0 kommentarer

BDS-Cv1-ds-7e42eVarmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

Vertigo: Neil Gaiman och J. H. Williams III:s tredje nummer av The Sandman: Overture kom äntligen ut efter fyra månader och nyligen Eisner-prisade The Wake av Scott Snyder och Sean Murphy har nu nått fram till tionde och sista numret. Förlaget gav även ut första numret av en helt ny miniserie i åtta delar av Si Spencer kallad Bodies. Här får vi följa fyra olika polisutredare ifrån fyra olika tidsepoker (1890, 1940, 2014 och 2050) som alla upptäcker liket efter en mördad man mitt på Longharvest Lane i Londons East End. Vem har dödat personen i fråga och varför och viktigast av allt, hur hänger allt ihop? Varje nummer av Bodies är indelat i fyra kapitel på sex sidor var, tecknat av fyra olika tecknare (Dean Ormston, Phil Winslade, Megan Hetrick och Tula Lotay) i en stil och känsla som passar de olika tidsåldrarna utmärkt. Ja, jag har läst den och den är riktigt bra. Recension kommer snart 🙂

Fatale24-Cover-4a156Image Comics: Sista numret av Brandon Grahams långkörare Prophet kom ut men ni som redan saknar den kan glädja er åt en kommande miniserie i sex delar kallad Earth War som dyker upp inom kort. För alla, inklusive mig själv, som älskar Ed Brubaker och Sean Philips lysande skräckis Fatale ser det dock mörkare ut eftersom serien nu kommit fram till 24:e och sista numret. En brutal och härligt mystisk serie som hyllats av många men som märkligt nog konsekvent ratats när det gäller priser. Själv tycker jag den är en av de bästa serierna jag någonsin läst och jag ser verkligen fram emot herrarna Brubaker och Philips nästa samarbete, The Fade Out, som dyker upp i slutet av augusti. Shazam-aktuella Rick Remender kom också ut med förstanumret till nya serien Low, som jag redan recenserat, samt andra arcen på hans spännande sci fi-thriller Black Science.

HAWKEYE2012019-DC11-7d0b2Marvel Comics: Hawkeye #19 har äntligen kommit ut! Även om jag glatt mig åt Matt Fraction och Annie Wus skildring av Kate Bishops kamp mot Madam Masque i Kalifornien är det trots allt fem månader sedan jag läste ett helt nummer med bröderna Barton tecknat av fabulöse David Aja. Anledningen till att vi fått vänta är att Clint Barton drabbats av en kraftig hörselskada efter händelserna i Hawkeye #15 och eftersom detta är en serie som spränger gränserna beslutade sig Matt Fraction och David Aja att hela berättelsen skulle skildras bara med teckenspråk utan talad dialog. Ett rätt avancerat projekt som tog tid men som nu blivit verklighet. Detta lovar gott med tanke på att serien fick ett Eisner-award för Hawkeye #11, ”Pizza Is My Business”, som enbart utgår från Pizza Dogs upplevelser och jag ser verkligen fram emot detta nummer.

Det var allt för den här veckan! Snart är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...