Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 37

lördag 13 september, kl 21:33 av 1 kommentar

Copperhead01-Cover-79921Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått. 

Image Comics: I Jay Faerber och Scott Godlewskis nya serie Copperhead får vi möta den nya sheriffen, Clara Bronson, i staden med samma namn. Förutom att den lilla gruvstaden på en fjärran planet erbjuder Clara ett nytt jobb är det också en tillflykt och nytt hem för henne och hennes son Zeke. Här får vi möta hennes nya partner, vicesheriffen Boo, gruvägaren Hickory, Doc Mosley och andra figurer i ett klassiskt Vilda Västern-drama i rymden med utomjordingar och allt.

EDGESV2014001-DC11-LR-89248Marvel Comics: Den här veckan börjar första kapitlet i ett nytt Marvel-event med Spider-Mans universum som bas. Genom åren har det förekommit en mängd olika varianter av Spider-Man, till exempel kloner, från framtiden eller andra universum och för det mesta har det rört sig om isolerade karaktärer men allt detta ändras snart när alla dessa spindelmän hamnar under samma tak. Dan Slott och co:s event startar inte officiellt förrän i november men redan nu kan vi få en aning om hur det kommer att bli i första numret av Edge of Spider-Verse där vi får möta 1930-talets Peter Parker kallad Spider-Man Noir, författad av David Hine och Fabrice Sapolsky samt tecknad av Richard Isanove.

TeenDog-01-coverA-4a590Boom! Studios: På senare år har duktiga serieskapare fått en helt ny och spännande marknad och många fans med webb-serier, bloggar, tumblr, youtube, med mera. Boom! Studios har även gett flera av dessa kreatörer möjligheten att få ge ut sina alster som ”riktiga” serier såsom Natasha Allegri med Bee and Puppycat och den hyllade Lumberjanes av Noelle Stevenson och nu är det den australiensiske snubben Jake Lawrences tur vars karaktär Teen Dog kommer ut med första numret av åtta den här veckan. Världens kanske coolaste hund förekommer flitigt i Lawrence blogg Timecowboy! som utspelas i High School-miljö där han flitigt inmundigar pizza, hänger med polarna, spelar spel och åker skateboard som ingen annan.

WildsEnd01-coverA-de9b3Sist ut har vi en serie från en av skaparna av den senaste versionen av teamet Guardians of The Galaxy som ligger till grund för Marvel Studios senaste biosuccé. Dan Abnett (tillsammans med Andy Lanning) gav oss en av de bästa rymdäventyren på länge och lyckades med konststycket att blåsa nytt liv i dammiga eller mera okända karaktärer som Star-Lord, Drax, Rocket Raccoon och tråkmånsen Adam Warlock och nu kommer serien Wild’s End med tecknaren I. N. J. Culbard som han också samarbetar med i serien Dark Ages hos Dark Horse Comics. Wild’s End kan kortfattat beskrivas som en mix av Det susar i säven och Världarnas krig men är mycket mer än så. Kvick engelsk dialog i något litet grevskap på 30-talet befolkat av antropomorfa djur som drabbas av en rymdinvasion är en bra sammanfattning men jag lovar att återkomma med en längre recension när jag läst andra numret eftersom det första verkligen gav mersmak.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Kommentarer

  1. Thomas Fels says:

    Copperhead låter som en idé i min smak. Och kanske Wilds End. Hoppas på att få läsa lite omdömen.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...