Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 9

lördag 28 februari, kl 23:26 av 0 kommentarer

criminal_01bVarmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

Image Comics: Ed Brubaker och Sean Phillips prisbelönta serie Criminal är tillbaka med en 48-sidig one-shot där vi får åka tillbaka till år 1976 och åter stifta bekantskap med Teeg Lawless. Eftersom magasin-versionen av Brubaker/Phillips The Fade Out #1 blev en sådan succé får vi även en sådan, kallad Criminal: Savage Edition, som är en hyllning till Conan-serien Savage Sword of Conan från 70-talet.

SPGWEN2015001-DC31-6d8f8Marvel Comics: På Earth-65 är det ombytta roller bland spindel-karaktärerna. Här blev Gwen Stacy istället biten av en radioaktiv spindel, fick krafter och tog sig namnet Spider-Woman medan Peter Parker muterades till en Lizard-liknande varelse för att bli lika speciell som henne och han dog dessutom på kuppen. Denna karaktär, även kallad Spider-Gwen, presenterades i Edge of Spider-Verse #2, författad av Jason Latour och tecknad av Robbi Rodriguez, och dessa herrar får nu äran att skapa nya äventyr med Gwendolyne Stacy.

SUIC-Cv1-ds-00450Vertigo: Tecknaren Lee Bermejo kommer ut med en egen serie på förlaget som tar oss till ett framtida postapokalyptiskt Los Angeles som efter katastrofen bytt namn till New Angeles. På härligt Hollywood-manér har mord förvandlats till underhållning. Här får vi träffa The Saint som är en av deltagarna i reality-TV-serien Suiciders vars programidé är att låta bästa man överleva en kamp på liv och död och där droger och teknologiska implantat är helt okej.

BOOM-CurbStomp-001-A-Main-78b5aBOOM! Studios: I nya serien Curb Stomp får vi träffa ungdomsgänget The Fever som består av fem kvinnor: Machete Betty, Derby Girl, Bloody Mary, Daisy Chain och Violet Volt. Dessa kvinnor har sett som sin uppgift att försvara sin stadsdel Old Beach men när Betty dödar en rivaliserande gängmedlem i självförsvar dras The Fever in i ett regelrätt gängkrig. Serien är författad av Ryan Ferrier, som även skapat serien D4ve om en robot med medelålderskris på Monkeybrain Comics, och tecknar gör Devaki Neogi.

blackhood11-thumb-250x384-141099Dark Circle Comics: Archie Comics har gett oss nya härliga serier på sistone med Riverdale-karaktärer som vi inte är vana att se dem, till exempel Afterlife with Archie och Chilling Adventures of Sabrina och nu vänder förlaget blickarna åt superhjältegenren där tidigare karaktärer från Red Circle Comics får en rejäl ansiktslyftning under namnet Dark Circle Comics. Först ut är The Black Hood, en gammal Golden Age-figur från 1940. I den här serien får vi möta Philadelphia-baserade poliskonstapeln Greg Hettinger som vanställs efter en skottväxling. Han beslutar sig för att starta ett enmanskrig mot brottsligheten, iförd huva och med mycket smärtstillande piller i kroppen. Serien är författad av Duane Swierczynski och tecknad av Michael Gaydos och handlar om en god man som faller ner i mörkret och sakta men säkert kravlar sig tillbaka till ljuset.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

 

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...