Nyheter och tips

Eisnernomineringar 2015

torsdag 23 april, kl 10:17 av 12 kommentarer

eisnerawards_logo_8Nu är nomineringarna klara för 2015 års upplaga av Eisner Awards och DC och Marvel har för en gång skull fått fler nomineringar än Image Comics den här omgången.

I toppen har vi Ms. Marvel (Marvel Comics) med tre individuella nomineringar samt två delade. Best New Series, Best Writer (G. Willow Wilson) och Best Penciller/Inker (Adrian Alphona) plus Best Cover Artist (Jamie McKelvie/Matthew Wilson, som även är nominerade för omslagen till The Wicked+The Divine) och Best Lettering (Joe Caramagna, som också nominerats för Daredevil)

DC:s The Multiversity får fyra nomineringar: Best Single Issue (The Multiversity: Pax Americana #1, Morrison/Quitely), Best Limited Series, Best Penciller/Inker (Frank Quitely) och Best Writer (Grant Morrison, som även nominerats för serien Annihilator från Legendary Comics)

ms-marvel3-jamie-mckelvie

Ms. Marvel fick flest nomineringar, bl. a. för Best Cover Artist (Jamie McKelvie/Matthew Wilson)

Saga, som vunnit många tunga priser de senaste två åren, hyllas återigen av juryn med tre nomineringar: Best Continuing Series, Best Writer (Brian K. Vaughan, som även fått två nomineringar för webb-serien The Private Eye) och Best Painter/Multimedia Artist (Fiona Staples)

På fjärde plats när det gäller flest nomineringar har vi webb-serien Bandette (Monkeybrain) med tre nomineringar: Best Continuing Series, Best Digital/Webcomic och Best Painter/Multimedia Artist (Colleen Coover)

Image Comics fick som sagt inte lika många nomineringar som förra året men glädjande nog fanns Ed Brubaker och Sean Phillips The Fade Out (Best New Series), Jason Aaron och Jason Latours Southern Bastards (Best Continuing och Best Writer) samt Kieron Gillen och Jamie McKelvies The Wicked+The Divine med (Best New Series plus ovan nämnda Best Cover Artist).

This-One-Summer1

Det hyllade seriealbumet This One Summer nominerades i kategorin Best Graphic Album-New.

Det hyllade seriealbumet This One Summer (First Second) av Mariko och Jillian Tamaki, som fick högsta betyg av Rikard, nominerades i kategorin Best Graphic Album-New.

Det var också kul att Mike Del Mundo fick två nomineringar för sin insats i den nu avslutade serien Elektra (Best Painter/Multimedia Artist, Best Cover Artist) och i den sistnämnda kategorin är han i mycket gott sällskap med Darwyn Cooke, Francesco Francavilla, Jamie Mckelvie/Matthew Wilson, Phil Noto samt Alex Ross.

Hela listan har ni här.

Vad tyckte du om juryns val och är det någon serie du saknar?

Kommentarer

 1. Pärka says:

  Det jag känner att jag saknar är något sorts erkännande till Deadly Class. Det är min stora favorit från de senaste året och hade gärna sett den i Continuing-kategorin. Däremot tycker jag att det är skamligt att Wes Craig och Lee Loughridge inte fått någon nominering till Best Penciller respektive Best Coloring. Även Rus Wooton hade kunnat vara med i Lettering-kategorin.
  Däremot är det roligt att se att Mike Del Mundo uppmärksammas så pass mycket. Han förtjänar sjukt mycket beröm.

 2. Andreas Mars says:

  Håller med om Deadly Class och tycker också att Jamie McKelvie kunde nominerats för insidan av The Wicked+The Divine och inte bara utsidan.

 3. Anders .R says:

  Saknar Copperhead bland dom nominerade. Tycker också att Afterlife with Archie är värd flera nomineringar. Tycker personligen att The Wicked + The Divine var kraftigt överskattad.
  Har inte läst The Walking dead sedan vol 21 men har den inte rykt upp sig något oerhört sedan dess så förstår jag inte hur den har kunnat nomineras till bästa serie.

 4. Andreas Mars says:

  Vad roligt med olika tycke och smak 🙂
  Själv är jag missnöjd med Copperhead men frälst på The Wicked+The Divine. Blev förvånad förra året när Gillen/McKelvie inte ens fick en nominering för Young Avengers, som var ännu bättre än WicDiv.
  Afterlife with Archie är underbar och förtjänar bra mycket mer än en nominering i kategorin Best Cover Artist.
  Vad gäller The Walking Dead har jag alldeles för mycket kvar att läsa för att ha en åsikt.

 5. Niklas says:

  De nominerade jag läst saker av kan man väl inte klaga så mycket på, kanske att DeConnick för Cpt Marvel och Pretty Deadly inte känns helgjuten i den samlingen författare, hellre Rios för teckningen av pretty deadly då istället.

  Ska Sandman:Overture vara med för årets nomineringar som miniserie när den kommit ut över tre år? 🙂

  Lazarus saknar jag på nomineringslistan, kunde varit continuing, writer eller artist, någon nominering förtjänar de i mitt tycke, lite bättre än Saga och Hawkeye av de jag läser i cont serie. Gillar Copperhead också men vete tusan vilken annan nominerad den skulle peta…

  Russel Dauterman som ritat Cyclops och Thor och vem det nu är som färglägger gör det väldigt snyggt. Andrei Bressan är duktig på Birthright kunde fått vara med på ett hörn också likaså Greg Tochhini på Low, artist/cover artist.

 6. Andreas Mars says:

  Kom precis på att jag saknar Jock i kategorin Best Penciler för Whytches och varför är inte Warren Ellis och Declan Shalveys Moon Knight med överhuvudtaget?

 7. Niklas says:

  Om Ellis och Shalveys Moon knight faller under den perioden borde ju de vara med där ja.

  Har man slutat med att göra miniserier (som inte är marvelevents…), alla nya imagegrejer är ju ongoings (mer eller mindre) nu.

  The Wake kanske, bra första halva men andra delen spårade ur.

  Jocks wytches kanske man räknar mer till 2015, dessa nomineringar borde väl gälla för serieåret 2014 eller?

 8. Andreas Mars says:

  Nomineringarna gäller för serier som kom ut eller startade 2014.

 9. jewbs says:

  Gillar verkligen Jock, men Wytches är så himla ful. Men det beror väl på den skrikiga färgläggningen (stänkmålningen snarare). Saknar verkligen Lazarus som är fasligt bra. Kul att Ms Marvel fått flest nomineringar, det förtjänar den! Sen tycker jag också att Wivdiv är väldigt, väldigt ljummen…för att inte tala om Saga.

 10. Andreas Mars says:

  Jag blir väldigt sugen på att plocka upp Lazarus igen. Hade tänkt skaffa första inbundna utgåvan som samlar #1-9 och nu finns det ingen återvändo. Passade nyss på att kolla in The Private Eye av Brian K Vaughan och Marcos Martin som fått några nomineringar och den verkar tokbra så det blir en recension snart.

 11. Pärka says:

  Var inte säker om Ellis och Shalveys Moon Knight räknades in här, men om så är fallet är det mycket underligt att bortse från den. Kom på att tänka på den också när jag såg att sanslöst fantastiska Jordie Bellaire inte fått en nominering i Coloring. Ser nu oerhört fram mot deras kommande samarbete på Images Injection. Mumma!
  Pretty Deadly tänkte jag inte på förut, men den tyckte jag mycket om. Utifrån den ser jag inga problem med DeConnick nominerad. Som tidigare sagt bör ju Rios också få cred i sådana fall. På den är det verkligen två kreatörer som jobbar i symbios.

 12. Andreas Mars says:

  Injection är gjuten och med på årets pull list 🙂

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...