Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 29

söndag 19 juli, kl 22:07 av 0 kommentarer

may150516Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

Image Comics: Först ut den här veckan har vi en splitter ny antologiserie i magasinformat från Image Comics. Island består av 112 fullmatade sidor med avslutade småserier i varje nummer och annat gottigott. Brandon Graham (Prophet, King City) ger oss en 30-sidig fortsättning på sin miniserie Multiple Warheads samt några korta självbiografiska strippar. Emma Rios (Pretty Deadly, Captain Marvel) presenterar I.D. (24 sidor) om tre personer som anmäler sig frivilligt till transplantering av kroppsdelar. Ludroe står för den längsta berättelsen med 44 sidor, Dagger Proof Mummy, som introducerar en brottsbekämpande mumie och en ung skateboard-åkare som letar efter sin försvunna vän. Som grädde på moset får vi en femsidig memoar av Kelly Sue DeConnick (Captain Marvel, Pretty Deadly, Bitch Planet), illustrerad av Emma Rios, om hennes vänskap med den bortgågne författaren och poeten Maggie Estep samt två målningar av Marian Churchland.

28188Dark Horse Comics: Serien Death Head är skapad av bröderna Zack och Nick Keller och börjar med att det gifta paret Niles och Justine Burton ger sig iväg på en resa utan sina båda barn och råkar stöta på något ondskefullt i en övergiven by. Paret lyckas med nöd och näppe fly hemskheterna med en mystisk pestläkarmask i sin ägo…men det är nu de riktiga läskigheterna börjar och det drabbar även deras tonårsdotter Maggie och deras yngre son Bee. På något sätt har Pestdoktorn själv lyckats spåra upp dem och hela familjen Burtons liv är nu i fara. Bröderna Keller är mest kända för sin animerade YouTube-succé Dick Figures och spökhistorien Death Head är deras första serie, som tecknas av Joanna Estep.

HAWKEYE2012022-DC11-8ddbbMarvel Comics: Slutligen är det med sorg i hjärtat och en liten tår i ögat som jag nu tar avsked av Matt Fraction och David Ajas Hawkeye. Sista numret, Hawkeye #22, är nu äntligen ute efter fem månaders uppehåll från förra numret och det ska bli en fröjd att läsa den. Jag har sparat alla lösnummer tecknade av David Aja på hög för en skön genomläsning eftersom jag anade att seriens ständiga förseningar skulle fortsätta ända till slutet så en recension på Hawkeye #12-13, 15, 17, 19 och 21-22 dyker upp inom kort (Annie Wus alster med Kate Bishop har jag redan recenserat). Fyra Eisner Awards och två Harvey Awards har det blivit sedan starten 2012 och detta blir också Matt Fractions sista serie för Marvel på obestämd tid men han håller fanan högt hos Image Comics med Casanova, Satellite Sam, Sex Criminals och Ody-C.

Det var allt för den här veckan! Snart är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...