Recensioner

[Tema:Barnserier] Regnballongen

tisdag 10 november, kl 15:57 av 0 kommentarer

Regnballongen-195x300Du kan inte se det men jag står och hoppar och klappar. Eller snarare om jag inte skrivit en recension så hade jag gjort det. För något har verkligen hänt. Den s.k. barnserieboom som jag tidigare fnyst åt börjar iaf likna början på något riktigt kul. I höst kom ännu ett förlag på banan och började ge ut barnserier. Det helt nystartade Cosmos Comics som Lisa Wibom (suveräna Wibom Books) och Lina Kåberg Stene står bakom. De har gett ut tre album i höst, Benjamin Björn på rätt spår och Benjamin Björn tänker utanför ramarna samt Regnballongen. Den senare har jag nu läst för min son som gillade den efter att först ha varit lite tveksam till att välja den istället för något med Halvan. Men han gillade den och det gör jag med. Ricardo Liniers står bakom Regnballongen som tidigare publicerats av amerikanska Toon Books som drivs av Francoise Mouly och som jag recenserat flera serier från.

Regnballongen handlar om Matilda och hennes lillasyster Clemmie. När det börjar regna vill Matilda ut och leka men inte Clemmie. Matilda bestämmer sig då för att visa lillsyrran hur härlig en riktigt regnblöt dag kan vara. På omslaget utlovas seriemagi och det blir det faktiskt också. Liniers har en underbar stil som är både snygg och lite puttenuttig sådär på ett bra sätt. Den vänder sig till yngre barn och är tecknad på ett sätt som gör att även det barn som inte matats med Bamse och annat kan hänga med i läsningen. Handlingen är sympatiskt enkel. Ett uppslag består av att Matilda ber Clemmie hämta sina stövlar men Clemmie förstår inte vad hon menar utan hämtar allt möjligt annat. Låter kanske inte så kul för en vuxen men lillkillen hade desto roligare. Det var ju lite tokigt. Han tyckte också att det var konstigt att lillasystern inte ville ut i regnet för att plaska i regn är bland det bästa som finns. Regnballongen är en charmig skildring av vardagliga händelser som görs lite mer spännande och helt perfekt för sin målgrupp.

Välkomna Cosmos Comics 🙂

Illustration: Ricardo Liniers
Förlag: Cosmos Comics
Betyg: 4+/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...