Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 3

fredag 22 januari, kl 15:01 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

AmericanMonster-01-72dpi-91fa6AMERICAN MONSTER #1
Manus: Brian Azzarello
Illustration: Juan Doe
Förlag: AfterShock Comics

En storvuxen man med ett svårt sargat ansikte anländer till en liten håla i amerikanska Midwestern. Ingen vet vem han är eller vad han gör där men när han ger sig på den korrupta sheriffen och de lokala, rasistiska, vapenhandlarna ses han som en hjälte…endast tills hans egentliga syfte uppdagas. Han är inte där för att stoppa gängen, utan för att ta över verksamheten. American Monster är den senaste nya serien från det relativt nystartade förlaget AfterShock Comics och med Brian Azzarello (100 Bullets) vid rodret kan man utgå från att det kommer att bli en ryslig och blodig historia.

STK693793-db390DEVOLUTION #1
Manus: Rick Remender
Illustration: Jonathan Wayshack
Förlag: Dynamite Entertainment

Efter en genetisk katastrof muteras eller regredieras alla jordens levande varelser till sina förhistoriska former. I denna värld, full av Neanderthal-stammar, mammutar, sabeltandande tigrar och gigantiska människoätande insekter, försöker en liten skara av ”Still Sapiens” överleva vardagen och hitta en lösning på problemet. Rick Remender lanserade denna serie redan 2012 som en kärleksfull hyllning till pulpig science-fiction och framförallt då EC Comics titlar Weird Science och Weird Fantasy från 1950-talet med legendariska skapare som Al Williamson, Frank Frazetta och Roy Krenkel. Från början var det tänkt att Paul Renaud skulle teckna serien men så blev inte fallet men nu är den alltså äntligen här, tecknad av Jonathan Wayshack. Recension dyker upp i februari 🙂

NowhereMen_07-1NOWHERE MEN #7
Manus: Eric Stephenson
Illustration: Dave Taylor, Emi Lenox
Förlag: Image Comics

En av de bästa serierna jag läst från 2013, och som fick tre tunga Eisner-nomineringar 2014 (Best Continuing Series, Best Writer, Best Penciller) och gav färgläggaren Jordie Bellaire en Eisner Award (tillsammans med en drös av andra titlar hon jobbat med), var utan tvekan Nowhere Men av Eric Stephenson och Nate Bellegarde där fyra vetenskapsmän förändrar världen. Sex nummer på ett år blev det totalt men tyvärr avslutades serien mitt i ett steg och hamnade på grund av Bellegardes hälsa i Limboland. Nu kommer äntligen fortsättningen på ytterligare sex nummer och även om jag kommer sakna Bellegarde så känner jag mig trygg med de nya tecknarna Dave Taylor och Emi Lenox och önskar dem ett gott och fruktsamt samarbete med Stephenson, Bellaire och fantastiska Fonografics.

CAPMARV2016001-DC11-LR-079e9CAPTAIN MARVEL #1
Manus: Tara Butters, Michele Fazekas
Illustration: Kris Anka
Förlag: Marvel Comics

Kelly Sue DeConnick gjorde ett rejält avtryck på Marvel Comics med Carol Danvers som den nya Captain Marvel. Efter två volymer på totalt 32 nummer och en avslutande Secret Wars-miniserie (Captain Marvel & The Carol Corps) lämnade DeConnick förlaget och nu är det dags för nya friska tag med en av de coolaste karaktärerna i Marvels katalog. De nya manusförfattarna Tara Butters och Michele Fazekas är nykomlingar inom seriebranschen men är ändå varma i kläderna eftersom de varit med och skapat TV-serien Agent Carter (vars andra säsong nu startat på Netflix) och det är alltid en fröjd att se tecknaren Kris Anka i farten. Den här gången får Danvers dessutom sällskap av mina kanadensiska favoriter Alpha Flight när de tillsammans försvarar jorden från olika rymdangrepp.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...