Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 17

lördag 30 april, kl 22:51 av 4 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

4Kids-Preview1-536134 KIDS WALK INTO A BANK #1
Manus: Matthew Rosenberg
Illustration: Tyler Boss
Förlag: Black Mask Studios

De flesta av dagens serietitlar består av ett eller kanske två ord som raskt förmedlar vad man kan förvänta sig, som t.ex. Saga eller Sex Criminals, men författaren Matthew Rosenberg går mot strömmen med titlar som We Can Never Go Home och denna nya serie från Black Mask Studios: 4 Kids Walk Into a Bank. I denna mörka komedi, som beskrivs som Reservoir Dogs omgjord av Wes Anderson, tvingar ett gäng tidigare fängelsekunder ett gammalt rånarproffs att genomföra en sista bankkupp. Hans 11-åriga dotter Paige upptäcker dock till sin fasa att exfångarnas plan suger stort och för att förhindra att hennes pappa åker i fängelse beslutar hon sig för att genomföra kuppen själv tillsammans med sina tre bästa vänner.

CAMP-MIDNIGHT-by-Steven-T-Seagle-artist-Jason-Adam-Katzenstein-f7312CAMP MIDNIGHT OGN
Manus: Steven T. Seagle
Illustration: Jason Adam Katzenstein
Förlag: Image Comics

Steven T. Seagle är mest känd för att ha skapat originalversionen av Big Hero 6 och Cartoon Networks kassako Ben 10 men nu är han tillbaka i seriernas värld tillsammans med tecknaren Jason Adam Katzenstein i ett splirrans nytt seriealbum från Image Comics. Camp Midnight är en skräckkomedi för alla åldrar där vi får följa den motsträviga Skye som gör allt för att inte passa in. Detta visar sig dock inte vara något problem när hon av misstag skickas till fel sommarläger där alla, förutom hennes nya vän och tältkompis Mia, är livs levande monster.

ImagePlusAlla, inklusive mig själv, som lusläser Diamonds månatliga Previews-katalog är väl medvetna om att Marvel har en alldeles egen katalog som man får med på köpet. Med anledning av DC Comics nystart Rebirth kommer förlaget också ha en egen katalog i tidningen och även Image Comics sällar sig till den skaran med den lite mer ambitiösa satsningen Image+. Förutom att den innehåller previews av serier två månader in i framtiden så får vi även intervjuer, krönikor och exklusiva förhandstittar, såsom Snotgirl av Bryan Lee O’Malley (Scott Pilgrim) och A.D.: After Death av Jeff Lemire och Scott Snyder. Image+ innehåller även en alldeles egen miniserie på fyra sidor (totalt är den 48 sidor lång) av duon bakom The Walking Dead: Robert Kirkman och Charlie Adlard. The Walking Dead: Heres Negan! handlar om mysfarbrorn Negans ursprung och bara det gör det värt att införskaffa detta magasin, eller så köper du hela Previews-katalogen och får den gratis.

Alla älskare av superhjältefilmer har säkert inte missat att den tredje Captain America-filmen haft premiär i veckan och vill man läsa Anders Lundgrens recension är det bara att kolla här. Till min, och även Anders, stora glädje har Marvel och Netflix även gett grönt ljus åt en alldeles egen spinoff till den stenhårda antihjälten Punisher som var en av höjdpunkterna i den andra säsongen av Daredevil. Jon Bernthal repriserar sin roll och Hannibal-författaren Steve Lightfoot kommer att vara TV-seriens executive producer och författare till de första två avsnitten.

”One batch, two batch…penny and dime.”

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Kommentarer

 1. Anders .R says:

  oroväckande att Ligtfoot ska producera Punisher. Hannibal var ju rena trafikolyckan.

 2. Andreas Mars says:

  Har inte sett Hannibal själv så jag har ingen koll. På vilket sett är den TV-serien en ”trafikolycka”?

 3. Anders .R says:

  Svårt att veta vad man ska börja men osannolikt usel dialog, ingen koll på kontinuiteten, idiotiskt agerande av i princip samtliga rollfigurer, totalt orealistiska händelser, äckel för äcklets egen skull och ett manus som verka gjort enbart för att tortera tittarna är bara några problem. Ska väl i ärlighetens namn säga att säsong ett är uthärdligt, säsong två kan man se med viss möda men säsong tre är det absolut sämsta jag sett någonsin, alla kategorier. Jag såg bara klart den för att se hur den skulle länka till filmerna (och det straffades sig förstås också) eftersom När lammen tystnar är en av mina favoritfilmer.

 4. Andreas says:

  Det låter mycket smärtsamt. Hoppas att Punisher inte går samma öde till mötes och tack för din korta men kärnfulla resumé av Hannibal 🙂

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...