Nyheter och tips

Stockholms internationella seriefestival 2016

måndag 2 maj, kl 12:09 av 0 kommentarer
Årets fantastiska affisch av Kim W. Andersson.

Årets fantastiska affisch av Kim W. Andersson.

Denna vecka är det äntligen dags för årets upplaga av Sveriges största evenemang med tecknade serier i fokus. Förberedelserna har upptagit betydande delar av min och kollegornas arbetstid, och i ärlighetens namn även fritid, de senaste månaderna. Vi hoppas och tror dock att resultatet ska vara mödan värt. Personligen är jag extremt nöjd över att vårt schema äntligen var i synk med Jeff Lemires, tre år efter att jag försökte bjuda in honom första gången. Han har som bekant länge varit en Shazamfavorit, följ länken här för att läsa intervjuer Henrik Örnebring gjorde för ett par år sedan. Lemire är förstås bara ett av hundratals namn på skapare som återfinns på Kulturhuset stadsteatern i Stockholm kommande helg för att sälja serier och delta i paneler som spänner från festivaltemat realism och science fiction till en massa annat. För mer information hänvisar jag till den officiella hemsidan och Serieteketbloggen där gästpresentationer och annat finns att tillgå.

Ett sista tips är att regissören Maria Paz Cabardo som gjort den högintressanta dokumentären Better Things: The Life and Choices of Jeffrey Catherine Jones tack vare mångårigt arbete av min kollega Linda Gustafsson kommer vara på plats för att presentera visningen (som är gratis) och diskutera filmen i Klarabiografen lördag 7 maj klockan 17.

Jag hoppas få träffa många Shazamkollegor och läsare i vimlet detta år. Välkomna!

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...