Recensioner

Ms. Marvel Vol. 5: Super Famous

lördag 14 maj, kl 18:45 av 0 kommentarer

27163013Åtta månader har gått sedan Jorden var på väg att gå under, men inte gjorde det, och vi får åter möta New Jerseys alldeles egna superhjälte Ms. Marvel. I femte volymen får vi två berättelser om att vara tonåring, dotter, syster, muslim, vän och dessutom en fullfjädrad medlem av Avengers där Kamala Khan ställs mot både yttre krafter och personlig stress. När det verkligen kniper är det två viktiga ingredienser man behöver i livet: vänner och familj.

Secret Wars är över och alla Marvels titlar har börjat om med nytt förstanummer men allt är sig likt i Ms. Marvel. G. Willow Wilson fortsätter att leverera ett mycket bra manus där karaktärerna och livet står i första rummet och superhjältandet i det andra och även om Adrian Alphona bara får teckna en liten flashback-scen så ser serien fortfarande lysande ut i händerna på Takeshi Miyazawa och Nico Leon.

MikeMs. Marvel Vol. 5: Super Famous består av två miniarcs på tre nummer var med namnen ”Super Famous” och ”Army of One”. I den första har Kamalas fulltecknade kalender med Avengers gjort att hon både missat att Bruno skaffat sig en flickvän samt att en mystisk fastighetsbyrå börjat ta över hennes stad och dessutom använder henne som affischnamn utan att be om lov. Brunos flickvän Michaela, som kallas Mike, är ytterligare en gedigen karaktär i seriens redan imponerande persongalleri och trots en del pinsamheter, av naturliga orsaker, så blir hon och Kamala snart vänner.

e3c6fme2o3ojpzwdrsnuMs. Marvel får det hett om öronen, inte minst med tanke på att flera av stadens innevånare tycker att hon är en förrädare och även om det bara är rykten så är de svåra att tvätta bort. Förutom att fastighetsbyrån river ner gamla klassiska kvarter och bygger nya moderna lägenheter så hjärntvättar de sina hyresgäster och det tar några nummer, både för Kamala och mig själv, innan man förstår vad Hope Yards Development and Relocation Association står för. Dessutom ställs Ms. Marvel för första gången i sin egen serie öga mot öga med en klassisk Marvel-skurk som terroriserat Captain America ett antal gånger.

340823._SX360_QL80_TTD_I den andra arcen, ”Army of One”, tror Kamala att hon hittat den perfekta lösningen på att vara på tre ställen samtidigt. Broderns stundande bröllop med Tyesha, tufft skolarbete och superhjältande blir en lätt match med två kloner konstruerade av Bruno med hjälp av Lokis vakttroll och skolans 3D-skrivare. Dock blir situationen helt ohållbar när klonerna duplicerar sig själva en masse och dessutom inte kan dricka te med familjen. Som tur är får Kamala hjälp av sin stora idol och lär sig att det är bra att prioritera i livet och att kunna säga nej.

Ms. Marvel fortsätter att vara en av Marvels bästa serier, dit jag också räknar Silver Surfer, Doctor Strange, Black Widow och The Vision, där inget kan gå fel med så skickliga tecknare och ett rysligt bra och träffsäkert manus av G. Willow Wilson.

Manus: G. Willow Wilson
Illustration: Takeshi Miyazawa, Adrian Alphona, Nico Leon
Färgläggning: Ian Herring
Förlag: Marvel Comics
Betyg: 4/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...