Recensioner

Black Widow, Vol. 1: S.H.I.E.L.D.’s Most Wanted

torsdag 22 september, kl 22:16 av 0 kommentarer

black-widow-vol-1-s-h-i-e-l-d-s-most-wantedEn man som kallar sig ”Weeping Lion” har tagit reda på Black Widows mörkaste hemligheter och hotar med att publicera dem offentligt om hon inte lyder hans minsta vink. Natasha spelar med och stjäl information från sin uppdragsgivare S.H.I.E.L.D. samt en lista med namn från Red Room i Ryssland, där Natasha lärde sig att bli spion och lönnmördare i sin barndom. Bägge dessa stölder ger henne nya fiender, inklusive S.H.I.E.L.D-agenten Elder som har beslutat sig för att gå till bottnen med hennes svek och hon får även en Avengers-medlem att se rött. Kommer Black Widow överlista Weeping Lion och grusa hans planer eller kommer minnena från Red Room göra att hon tappar fokus?

black-widow-carsFörsta volymen av Chris Samnee och Wark Waids Black Widow påminner en hel del om Nathan Edmondson och Phil Notos tidigare run med den ryska superspionen Natasha Romanoff: magnifika illustrationer men en relativt intetsägande handling. Precis som i det lysande förstanumret, som lätt kvalar in som ett av årets bästa enskilda nummer, funkar serien bäst när Chris Samnee får fritt spelrum att berätta ett spännande agentäventyr och de första tre numren bjuder på mycket av den varan men ju längre resan pågår desto mindre action och alltmer av tröttsam dialog och gammal skåpmat. Alla som läst något med Black Widow vet att hon gjort hemska saker i sin karriär som hon ångrar men nu börjar skivan haka upp sig och inte blir det bättre med en intetsägande rysk skurk som älskar att hålla ondskefulla monologer.

tumblr_o7hm0f7gxy1t1xi2ao5_1280

Flashbackscenerna från Natashas barndom i Red Room ger mersmak och även hur de händelserna återspeglas i vår nutid i form av ett nytt rekryteringscentrum för agenter med Natashas gamla rektor och hennes dotter Anya i spetsen. Hela arcen avslutas med en tafatt cliffhanger och hade det inte varit för Samnees teckningar och Matt Wilsons färgpalett hade jag tveklöst dumpat den här serien. Om hela serien hade varit klassisk ”’Nuff Said”-Marvel hade det kunnat bli en av Marvels bästa pågående serier men nu sällar den sig till den ständigt växande högen av mediokra bidrag från ”House of Ideas”.

Manus: Chris Samnee, Mark Waid
Illustration: Chris Samnee
Färgläggning: Matthew Wilson
Förlag: Marvel Comics
Betyg: 3/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...