Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 3

fredag 20 januari, kl 23:30 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

3000505BLACK HAMMER: GIANT-SIZED ANNUAL
Manus: Jeff Lemire
Illustration: Dustin Nguyen, Emi Lenox, Nate Powell, Matt Kindt, Ray Fawkes, m. fl.
Förlag: Dark Horse Comics

Under Silver Age- och Bronze Age-eran var Marvels och DC:s annual-format något att se fram emot. De var event innan det ordet missbrukades av de bägge förlagen och nu för tiden är en annual mest meningslös utfyllnad. Jeff Lemire vill nu använda sig av den klassiska formen av formatet för att utvidga sitt eget Black Hammer-universum med en maxad Black Hammer: Giant-Sized Annual där han samlat sina närmaste vänner inom serievärlden för att göra något alldeles extra. Matt Kindt (Dept. H, Ether), Emi Lenox (Plutona), Dustin Nguyen (Descender) och Ray Fawkes (One Soul, Gotham by Midnight) tecknar var sin flashback med en karaktär och Nate Powell (March) tecknar den övergripande berättelsen som utspelas i nutid. Både Kindt och Powell har känt Lemire sedan de alla jobbade åt Top Shelf och bidrog också, tillsammans med Lenox, med sina alster till Lemires Sweet Tooth och vännen Fawkes, som också bor i Toronto precis som Lemire, var också ett naturligt val.

CurseWords_01-1CURSE WORDS #1
Manus: Charles Soule
Illustration: Ryan Browne
Förlag: Image Comics

Från att ha varit en synnerligen flitig författare hos DC så har Charles Soule nu ett exklusivt avtal med Marvel där han bland annat författar Daredevil, The Uncanny Inhumans, Inhumans Vs. X-Men och Star Wars: Poe Dameron. Där emellan hinner han även med sin långkörare Letter 44 hos Oni Press och nu kommer även en ny serie hos Image Comics som är som Breaking Bad fast tvärtom. En ond snubbe försöker göra goda gärningar och istället för meth så använder han sig av magi. I Curse Words får vi möta magikern Wizord som använder sina magiska trick för att hjälpa New Yorks rika överklass men egentligen är han en ond magiker från Hole World som försöker fly från sitt förflutna och dessutom har han en sarkastisk talande koala som sidekick. Denna magiska komedi är tecknad av Ryan Browne (God Hates Astronauts, The Manhattan Projects) och hans skruvade stil och galna fantasi gör serien till något alldeles extra.

TheFew_01-1THE FEW #1
Manus: Sean Lewis
Illustration: Hayden Sherman
Förlag: Image Comics

När Sean Lewis inte jobbar som pjäsförfattare, skådespelare, regissör eller ljudtekniker så hinner han även författa serier. Tillsammans med Benjamin Mackey gjorde han sin seriedebut med Saints hos Image Comics och nu samarbetar han med Hayden Sherman i en ny maxiserie från Image Comics: The Few. I första numret, som innehåller mer än 50 sidor, får vi möta två bröder vars främsta mål i livet är överlevnad enda tills de hittar någon som är värd att hjälpa. En dag råkar de möta en skadad kvinna i skogen som endast är utrustad med ett vapen och ett barn med gasmask för huvudet. Det är en berättelse som utspelas i den amerikanska mellanvästern i en inte för avlägsen framtid där polarisering och fanatism skakat landet i dess grundvalar.

MONUNL2017001-DC11-2a

MONSTERS UNLEASHED! #1
Manus: Cullen Bunn
Illustration: Steve McNiven
Förlag: Marvel Comics

Åren innan Marvel Comics lanserade Fantastic Four och i och med det tog steget in i seriernas Silver Age-era präglades förlagets katalog av monsterserier och inte vilka monsterserier som helst. Införandet av Comics Code Authority 1954 gjorde att de amerikanska förlagen fick söka sig nya vägar när det gällde att skrämma sina läsare och 1959 övergav Atlas Comics (som sedermera blev Marvel Comics) skräck- och science fiction-temat i antologierna Strange Tales, Journey Into Mystery, Tales to Astonish och Tales of Suspense och istället invaderades dessa titlar av gigantiska Kaiju-liknande monster från andra planeter, dimensioner eller glömda jordiska myter med gudalika krafter och bombastisk vokabulär. Med namn som Fin Fang Foom, Goom, Gorgilla, Grottu, Moomba och Orrgo hade de det gemensamt att de skapades av Stan Lee, Jack Kirby och Steve Ditko och efter en kort guldålder fick de ge plats åt Marvels växande superhjälteuniversum men har dykt upp då och då under historiens lopp. Nu gör de storstilad comeback i minieventet Monsters Unleashed! då Marvels hjältar slickar såren efter Civil War II – men det finns inget som enar så bra som en yttre fiende.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...