Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 5

lördag 4 februari, kl 23:30 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

BULL2017001-DC11BULLSEYE #1
Manus: Ed Brisson, Marv Wolfman
Illustration: Guillermo Sanna, Alec Morgan
Förlag: Marvel Comics

Den farligaste mördaren i hela Marvels universum är tillbaka igen med en alldeles egen miniserie författad av Ed Brisson (Sheltered) och tecknad av Guillermo Sanna. Fullblodspsykopaten Bullseye har dött, återuppstått, paralyserats, legat i respirator, dödats igen och återuppstått igen och efter lång frånvaro måste han nu bevisa, både för sig själv och andra, att han inte tappat stinget. Han reser till Colombia med ett mördarkontrakt på en fruktad drogkartell som känner sig smickrade att de fått Bullseye som fiende. Ed Brisson imponerade stort med miniserien The Violent och nu hoppas han hitta läsare som kan sympatisera med en psykopat i sin allra första Marvel-serie. Dessutom innehåller serien en biserie med en av Bullseyes skapare, Marv Wolfman, där Bullseye jagar information från maffian.

C1A-BLOOD-BLISTER-01BLOOD BLISTER #1
Manus: Phil Hester
Illustration: Tony Harris
Förlag: AfterShock Comics

Brandon Hull skrattar åt synd, tycker att moral är en krycka för de svaga och att lagen bara är ett verktyg som ska utnyttjas. Till råga på allt är denne genomruttne människa advokat till yrket och en synnerligen korrupt sådan. Han blåser sina klienter med sin charmerande karisma, försummar de som står honom närmast och är en allmänt klandervärd person. Men efter att ha blivit besatt av en demon efter att ha besökt ett hemsökt hus fastnar hans skratt i vrångstrupen. Allt det som Brandon hånat börjar angripa hans perfekta kropp och han kastas in i en dold värld av onämnbar fasa utan chans att återvända. Hur ska du kunna räddas när ondskan som besatt din kropp är din egen själ? Serieskaparen Phil Hester (som även tecknar Warren Ellis Shipwreck på förlaget AfterShock Comics) har författat en sedelärande skräckhistoria och denna anrättning tecknas av ingen mindre än Tony Harris, Eisnernominerad för Starman och Ex Machina.

SpiritCorpse01-Cov-A-FrancaWILL EISNER’S THE SPIRIT: THE CORPSE-MAKERS #1
Manus/Illustration: Francesco Francavilla
Förlag: Dynamite Entertainment

En serie oförklarliga försvinnanden och dödsfall lamslår Central City. Till att börja med verkar dessa händelser vara helt orelaterade och eftersom det inte finns något uppenbart samband mellan offren blir det enkelt för polisen att bokföra dem som rymlingar eller naturliga dödsfall. Men när någon i Ebony Whites omedelbara närhet försvinner blir det ett fall för The Spirit. Licensen för den legendariske serieskaparen Will Eisners lika legendariska karaktär The Spirit ägs sedan något år av Dynamite Entertainment och efter tolv nummer av Matt Wagner är det nu Francesco Francavillas (Afterlife with Archie) tur att ta sig an Central Citys maskerade brottsbekämpare. Den skicklige och flitige omslagstecknaren är inte någon nybörjare när det gäller pulpserier vilket man kan se i hans egna skapelse The Black Beetle hos Dark Horse Comics.

PlanetApes-GreenLantern-001-A-MainPLANET OF THE APES/GREEN LANTERN #1
Manus: Robbie Thompson, Justin Jordan
Illustration: Barnaby Bagenda
Förlag: BOOM! Studios/DC Comics

Förra året fick vi se den första crossovern mellan BOOM! Studios och DC Comics – Gotham Academy/Lumberjanes – och förra månaden fortsatte samarbetet med Justice League/Power Rangers och den här veckan med Planet of the Apes/Green Lantern. DC Comics är för närvarande inne på sin andra crossover mellan Green Lantern och IDW:s Star Trek (Stranger Worlds) och nyligen avslutade Dark Horse Comics en crossover mellan Planet of the Apes och Tarzan så den som känner sig svältfödd på sådant behöver inte hungra mer. Författare är Robbie Thompson (Marvel Comics Silk och TV-serien Supernatural) och Justin Jordan (Green Lantern: New Guardians, Luther Strode-serierna, Spread, Deep State) och miniserien tecknas av Barnaby Bagenda som man kunde njuta av i en annan Lantern-story, nämligen Tom Kings lysande The Omega Men.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...