Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 13

lördag 1 april, kl 22:49 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

AFAR OGN
Manus: Leila del Duca
Illustration: Kit Seaton
Förlag: Image Comics

Becky Cloonan och Emma Ríos är två utmärkta tecknare som även prövat på att författa serier hos Image Comics (Southern Cross respektive Mirror) och nu gör Leila del Duca (Shutter) detsamma med seriealbumet Afar som tecknas av Kit Seaton. Här förflyttas vi till en värld, som tidigare varit högteknologiskt framstående, där 15-åriga Boetema vill vara självständig men hennes oaktsamma nyfikenhet leder till en del misstag som hon inte kan rätta till. Hon upptäcker också att hon kan astralprojektera sin kropp till andra världar när hon sover men när hon av en olyckshändelse råkar skada en ung man på en planet flera ljusår bort måste hon komma på ett sätt att hitta hem igen för att rädda honom. På hennes egen hemvärld riskerar Boetema även att allvarligt skada förhållandet med sin 13-årige lillebror Inotu som är beroende av henne samtidigt som han försöker hitta sin egen identitet medan han innerst inne vill att familjen ska hålla ihop.

HENCHGIRL TPB
Manus/Illustration: Kristen Gudsnuk
Förlag: Dark Horse Comics

Mary Posa hatar sitt jobb med långa arbetstider, dålig lön, ingen försäkring och, värst av allt, ingen respekt. Hennes kollegor är kräk och hon får ingen uppskattning från sin chef som dessutom råkar vara en av Crepe Citys värsta superskurkar. För att göra saken lite mer komplicerad så är hennes föräldrar och syster berömda superhjältar. Marys dåliga samvete gör att hon skulle ge vad som helst för att vara något annat än en hejduk men vad hon än gör så går allt åt pipsvängen. Kristen Gudsnuks Henchgirl var från början en webbserie som sedermera gavs ut i lösnummer av Scout Comics och nu har Dark Horse Comics samlat hela härligheten i en trade. Serien blandar skön indiekänsla med superhjältemainstream och efter att ha njutit av The Adventures of Superhero Girl är jag redo för mer vardagsrealism i superhjälteskrud.

JUGHEAD: THE HUNGER – ONE-SHOT
Manus: Frank Tieri
Illustration: Mike Walsh
Förlag: Archie Comics

Mitt i den tröstlösa väntan på nästa nummer av Afterlife with Archie (senaste numret kom ut i augusti 2016 och när #11 dyker upp står i stjärnorna) bjuder Archie Comics på en ny one-shot med lykantropiskt tema med Jughead i centrum. Jughead: Hunger handlar om hur den sömniga staden Riverdale skulle se ut om seriens hamburgerälskande titelkaraktär plötsligt fick smak på något annat – nämligen människokött. Frank Tieri (Wolverine) står för författandet och Mike Walsh (Secret Avengers) för bilderna.

VELVET DELUXE HARDCOVER EDITION HC
Manus: Ed Brubaker
Illustration: Steve Epting, Elizabeth Breitweiser
Förlag: Image Comics

Både Fatale och The Fade Out finns samlade i lyxiga utgåvor hos Image Comics och nu kan man även avnjuta Ed Brubakers senaste avslutade följetong i sin helhet med extra allt. Brubaker och Steve Eptings asgrymma agentserie Velvet rekommenderas av hela mitt seriehjärta och snart kan man även läsa hela serien på svenska i tre trades från Apart förlag vilket är extra kul.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...