Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 18

fredag 5 maj, kl 23:44 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

ETERNAL EMPIRE #1
Manus: Sarah Vaughn, Jonathan Luna
Illustration: Jonathan Luna
Förlag: Image Comics

En av mina favoritserier från Image Comics är den komplicerade med underbara kärlekshistorien mellan en människa och en android i Sarah Vaughn och Jonathan Lunas Alex+Ada. Nu är samma team tillbaka med en ny serie från Image och den här gången blir det inte ett science fiction-drama i en nära framtid utan episk fantasy. Eternal Empire utspelas i en värld vid namn Saia där Eternal Empress har utkämpat ett förödande krig i över hundra år och nu är det bara ett rike kvar att erövra. I seriens början får vi möta en oansenlig ung kvinna som har märkliga uppenbarelser som kan påverka krigets utgång…och hennes roll i det hela.

BLACK BOLT #1
Manus: Saladin Ahmed
Illustration: Christian Ward
Förlag: Marvel Comics

Förutom starten på sommarens event Secret Empire och en omstart med Guardians of the Galaxy (lagom till premiären av andra filmen förra veckan) under ledning av Gerry Duggan och Aaron Kuder så är det dags för en alldeles egen soloserie med Inhumans för tillfället avsatte och dessutom fängslade kung Black Bolt. Precis som med Black Panther (Ta-Nehisi Coates), Mighty Captain Marvel (Margaret Stohl) och Mockingbird (Chelsea Cain) så har Marvel anlitat en prosaförfattare till sin nya serie och Saladin Ahmed är en mästare på svepande fantasyskildringar. Hans fantasyroman och debut Throne of the Crescent Moon, nominerad till en Hugo Award i den prestigefyllda kategorin bästa roman 2013, väver in legender från Mellanöstern i berättelsen och blev en frisk fläkt i en genre som ofta präglas av ett europeiskt perspektiv och det kommer väl till pass när det gäller att skildra Attilans hov. Dessutom tecknas serien av Christian Ward som imponerade stort med sitt psykedeliska fyrverkeri i Matt Fractions Ody-C.

För er som inte kan få nog av Inhumans så presenterade Entertainment Weekly den här veckan även en första lovande bild av den kungliga familjen i ABC:s TV-serie Inhumans som har premiär senare i höst. Från vänster till höger har vi Eme Ikwuakor (Gorgon), Ken Leung (Karnak), Anson Mount (Black Bolt), Serinda Swan (Medusa), Isabelle Cornish (Crystal) och Misfits– samt Game of Thrones-stjärnan Iwan Rheon (Maximus)

PESTILENCE #1
Manus: Frank Tieri
Illustration: Oleg Okunev
Förlag: AfterShock Comics

Tänk om Digerdöden egentligen var en zombieapokalyps där sanningen om detta doldes av den katolska kyrkan? Det är premissen i den nya serien Pestilence från AfterShock Comics, författad av Frank Tieri (Wolverine, Weapon X, Iron Man), tecknad av Disney-illustratören Oleg Okunev och med ruskigt snygga omslag av Tim Bradstreet. Här får vi följa den tidigare korstågsriddaren Roderik Helms som leder ett slags medeltida black ops team kallat Fiat Lux. Deras uppgift är helt enkelt att ta itu med problemet när zombieapokalypsen drabbar Europa men de anar snart ugglor i mossen och att den stora boven i dramat är kyrkan själv.

YOUNGBLOOD #1
Manus: Chad Bowers
Illustration: Jim Towe
Förlag: Image Comics

Att man inte ska underskatta en serie skapad av Rob Liefeld från 90-talet är Prophet ett lysande exempel på. Man må tycka vad man vill om hans överdrivna anatomi och daterade författarstil men man kan inte sticka under stol med att han är generös med sina skapelser och gärna låter andra ta vid där han slutade och göra något riktigt bra. Med anledning av Image Comics pågående 25-årsjubileum som förlag är det dags att blåsa liv i ett av deras första flaggskepp, nämligen superhjälteteamet Youngblood, och författare till denna nystart är Chad Bowers som skrev följetongen X-Men ’92 så han är verkligen rätt man på rätt plats.

Avslutningsvis så kan jag inte låta bli att visa den första bilden från den kommande TV-serien Runaways som kommer att streamas från Hulu 2018. Serien skapades av Brian K. Vaughan och Adrian Alphona 2003 hos Marvel Comics och är utan tvekan en av de bästa ungdomsserier jag läst med mycket fart och fläkt samt hjärta och smärta. Nu väntar jag bara på att planerna på att äntligen göra en TV-serie av Vaughans moderna klassiker Y: The Last Man också så är min lycka gjord.

Det var allt för den här veckan! Glöm inte bort att det är Free Comic Book Day första lördagen i maj och på söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...