Recensioner

World Reader #1-2

lördag 3 juni, kl 22:12 av 0 kommentarer

Kapten Fields tränade hela sitt liv för att bli världens näste Gagarin eller Armstrong men nu är han bara en dödgrävare. Detta faktum har gjort honom till en mycket bitter man som hatar allt och alla men den han hatar mest av alla är Sarah. Hon är med på denna rymdfärd mot hans vilja och hon är ingen forskare, ingenjör eller militär utan en klärvoajant som kan prata med döda andar. Enligt kapten Fields borde hon aldrig fått komma ombord.

Ingen på Jorden vet vad denna besättning av astronauter egentligen håller på med: att de upptäckt att det finns liv på andra planeter men att alla dessa civilisationer förintats. Det bästa är om vår värld inte får reda på någonting, inte förrän kapten Fields och hans besättning tagit reda på vad som hänt…och om Jorden står näst på tur.

Efter att ha recenserat den mycket lovande serien Eleanor and the Egret från AfterShock Comics så går turen till en annan spännande nykomling från förlaget. World Reader författas av Jeff Loveness som är mest känd som manusförfattare till Jimmy Kimmel Live! och prisceremonier som Oscarsgalan och Emmygalan men han har även nyligen författat serier som Groot och Nova åt Marvel Comics. World Reader är Loveness första egna serie och han är i gott sällskap med tecknaren Juan Doe (Wolverines, Legion of Monsters) som även illustrerat Brian Azzarellos American Monster och den förträffliga one-shoten Animosity: The Rise från AfterShock Comics.

I denna läskiga science fiction-thriller får vi stifta bekantskap med Sarah som betraktas som en galning av de övriga astronauterna på grund av sina övernaturliga siarkrafter men hennes kollega Harris inser dock, även om han fortfarande tror att hon är galen, att hon kan vara den enda som kan ta reda på vad det är som har hänt med alla döda världar de träffar på i rymden. Sarah upptäcker i sina samtal med de dödas andar att hotet är allvarligt och också rent fysiskt då hon stöter på en kraftfull varelse (som en tidigare utomjording benämner ”The Faded Man”), en planetätare som tar allt liv efter att ha lämnat sitt märke på de olycksaliga världarna.

Vi får inte reda på vem som skickat ut astronauterna, varför Sarah är med, hennes ursprung eller vem som propsade på att hon skulle bli en del av expeditionen men det kommer förmodligen redas ut i kommande nummer. Det som får mig att vilja läsa vidare, förutom längtan efter svar på de tidigare nämnda frågorna, är att World Reader är en visuell fullträff med underbara bilder av Juan Doe och en minimalistisk och förträfflig färgläggning av Rachel Deering samt att Sarah även får hjälp av skeppets artificiella intelligens, som både funkar som comic relief samt att dess namn är Kirby vilket passar extra bra i år eftersom The King of Comics firar 100 år.

Manus: Jeff Loveness
Illustration: Juan Doe
Färgläggning: Rachel Deering
Förlag: AfterShock Comics
Betyg: 3+/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...