Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 32

lördag 12 augusti, kl 13:45 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

MISTER MIRACLE #1
Manus: Tom King
Illustration: Mitch Gerads
Förlag: DC Comics

Egentligen behöver man inte veta något om karaktärer eller handling när det gäller den här veckans första titel. Det räcker med att det är en ny maxiserie i tolv nummer av Tom King (The Vision, The Omega Men, Batman) och Mitch Gerads (Punisher), männen som skapade en av de bästa serierna förra året, nämligen The Sheriff of Babylon. För er som ännu inte lagt deras nya titel till sin pull list så får vi här en nyversion av en av alla de fantastiska karaktärer som hundraårsjubilerande Jack Kirby skapade åt DC Comics på 1970-talet: Mister Miracle från New Gods. Utbrytarkungen Scott Free har flytt från Granny Goodness och fasorna på Apokolips och satt ner sina bopålar på vår jord tillsammans med sin hustru Big Barda. Under artistnamnet Mister Miracle har han brutit sig ur allt vad man kan tänka sig men det finns en sak han aldrig prövat: att undkomma döden.

REDLANDS #1
Manus/Illustration: Jordie Bellaire, Vanesa R. Del Rey
Förlag: Image Comics

Den pågående trenden med nya häxserier (som Black Magick, Chilling Adventures of Sabrina, Spell on Wheels, Whytches, m. fl.) samt genren Southern Gothic Horror (i serier som Harrow County och Redneck) riskerar att bli övermättad med denna titel om det inte vore för det faktum att Redlands är skapad av två av de mest framträdande kvinnliga serieskaparna just nu: Jordie Bellaire och Vanesa R. Del Rey. Den prisbelönade och flitiga färgläggaren Bellaire och tecknaren Del Rey (Zero, Scarlet Witch, Hit) har tillsammans författat denna serie som utspelas i Redlands, Florida där polisen tappat kontrollen och tre farliga häxor bestämmer sig för att stå för lag och ordning som bara de kan.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...