Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 38

lördag 23 september, kl 20:54 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

ANGELIC #1
Manus: Simon Spurrier
Illustration: Caspar Wijngaard
Förlag: Image Comics

Simon Spurrier är på god väg att bli en av min favoritförfattare inom seriebranschen, framförallt tack vare hans BOOM! Studios-serier Six-Gun Gorilla och The Spire med Jeff Stokely och den mycket lovande Godshaper (som redan är avslutad men eftersom förlaget tar så herrans lång tid på sig att få ut sina serier i trade så får jag vackert vänta till februari 2018) med Jonas Goodface. Förra året avslutades hans första Image-serie Cry Havoc och nu är det dags för nummer två, nämligen Angelic tillsammans med tecknaren Caspar Wijngaard. Här får vi ett postapokalyptiskt sci-fi-äventyr i en avlägsen framtid där människan sedan länge förpassats till historieböckerna och allt som är kvar är resterna av mänsklighetens ”bad science”. Tänk WALL-E möter Den långa flykten kryddad med Trollkarlen från Oz och Apornas planet med cybernetiskt förändrande delfiner och flygande apor i alla regnbågens färger och så vår huvudperson, den unga apan Qora som är modig, nyfiken, rebellisk och dessutom född in i ett samhälle som bestraffar allt detta.

DARK ARK #1
Manus: Cullen Bunn
Illustration: Juan Doe
Förlag: AfterShock Comics

Alla känner vi till Bibelns berättelse om Noah som byggde en arc och fyllde den med djur och sin familj för att undkomma Syndafloden men i Cullen Bunns nya serie från AfterShock Comics blev Djävulen avundsjuk på Gud och byggde sin egen ark som han istället fyllde med ondskefulla kreatur som vampyrer, varulvar, mantikorer, harpyor och annat som ger en kalla kårar. Trollkarlen Shrae får detta otacksamma uppdrag och han måste inte bara ta hand om sin egen familj utan också hålla alla dessa hemska varelser i schack. Den mycket produktive författaren till Harrow County har under året levererat tre nya skräckserier, Regression (Image Comics), Unholy Grail (AfterShock Comics) och The Unsound (BOOM! Studios), och i den fjärde får han även sällskap av den mycket skicklige tecknaren Juan Doe som blivit AfterShock Comics stora namn med serier som American Monster, Animosity och nyligen avslutade World Reader.

WONDER WOMAN/CONAN #1
Manus: Gail Simone
Illustration: Aaron Lopresti
Förlag: DC Comics/Dark Horse Comics

Warner Bros. Wonder Woman-film med Gal Gadot i huvudrollen var i mitt tycke den bästa DC-filmatiseringen jag sett på år och dagar och det är nog fler än jag som är sugen på en uppföljare. DC Comics passar också på att rida på sin egen våg och bjuder den här veckan på en alldeles ny crossover med Dark Horse Comics och cimmeriern och barbaren Conan. Scott Snyder, Steve Orlando och Riley Rossmo är i full gång med den lyckade crossovern mellan Batman och The Shadow och med Gail Simone (Red Sonja, Batgirl) och Aaron Lopresti så har Wonder Woman/Conan alla förutsättningar att bli minst lika lyckad.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...