Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 42

lördag 21 oktober, kl 23:39 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

SHERLOCK FRANKENSTEIN & THE LEGION OF EVIL #1
Manus: Jeff Lemire
Illustration: David Rubín
Förlag: Dark Horse Comics

”If you want to find a bunch of superheroes but can’t, the next best place to start is with their supervillains. And if you are going to start with villains, then why not start with the biggest, baddest of them all…”

Den undersökande journalisten Lucy Weber försöker lösa gåtan med Spiral Citys försvunna hjältar, inklusive hennes egen far Joseph Weber, mer känd som Black Hammer. Hennes sökande tar henne till faderns egen Batcave – The Hall of Hammer – och senare Spiral Asylum, seriens motsvarighet till Gotham Citys Arkham Asylum, för att konfrontera världens mäktigaste superskurkar, såsom Grimjim, Mectoplasm, The Horseless Rider, Sultrix, Black Stallion, Metal Minotaur, Cthu-Lou och särskilt då Sherlock Frankenstein i egen hög person. Black Hammers första spinoff, författad av Jeff Lemire och tecknad av David Rubín, Sherlock Frankenstein & The Legion of Evil tjuvstartade med det fristående numret Black Hammer #12 och skildrar händelserna som leder fram till att Lucy till slut hittar de försvunna hjältarna och det ska bli en fröjd att följa Hammerverses fortsatta utvidgning.

KID LOBOTOMY #1
Manus: Peter Milligan
Illustration: Tess Fowler
Förlag: IDW

För snart tjugofem år sedan gav DC-ägda Vertigo serievärlden en rejäl ansiktslyftning och aldrig tidigare har väl följderna av detta varit mer påtaglig än i just idag. DC:s etikett Young Animal, under Gerard Ways överinseende, har levererat karaktäristiskt knas, Karen Berger, Vertigos legendariska redaktör från starten 1993 till 2013, kommer snart med en alldeles egen underetikett hos Dark Horse Comics och den här veckan lanseras också den tidigare Vertigo-redaktören Shelly Bonds egna etikett Black Crown från IDW med serien Kid Lobotomy. Serien, skapad av den tidigare Vertigo-veteranen Peter Milligan (Shade, The Changing Man) och tecknaren Tess Fowler, handlar om knäppskallen som gett namn åt hela härligheten och hur han tar över faderns märkliga hotell, till hans rivaliserande systerns stora förtret.

MAESTROS #1
Manus/Illustration: Steve Skroce
Förlag: Image Comics

Willy Kahzar är en helt vanlig kille, bortsett från det faktum att han besitter oerhörda magiska krafter och att han förvisats till Jorden av sin far, en mäktig trollkarlskung över ett magiskt rike i en annan verklighet. Allt detta tar dock en dramatisk vändning när Will får reda på att hela den kungliga familjen mördats, inklusive hans far, och att han nu är ensam arvtagare, inte bara till titeln som rikets Maestro utan även faderns alla fiender. Maestros skapare Steve Skroce har bland annat gjort storyboards till Matrix och är även medskapare till serier som We Stand on Guard och Doc Frankenstein.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...