Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 47

söndag 26 november, kl 10:43 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

VOID TRIP #1
Manus: Ryan O’Sullivan
Illustration: Plaid Klaus
Förlag: Image Comics

Image Comics nya serie Void Trip beskrivs av författaren Ryan O’Sullivan (Turncoat, The Evil Within) som en blandning mellan Guardians of the Galaxy och Fear and Loathing in Las Vegas där seriens huvudpersoner är höga som hus det mesta av tiden och inte lyckas rädda galaxen en enda gång. Ana och Gabe är de sista människorna i universum och de ger sig av på en drogpåverkad existensiell road trip för att hitta det förlovade landet: superplaneten Euphoria, ”a true hippy Paradise”. Som väntat går det inte som de planerat (vilket inte är någon överraskning eftersom droger är involverade) och Ana och Gabe kommer att upptäcka att det värsta som kan hända en människa är att få sina önskningar uppfyllda.

IMAGINARY FIENDS #1
Manus: Tim Seeley
Illustration: Stephen Molnar
Förlag: Vertigo

2014 knivhöggs den då tolvåriga flickan Payton Leutner från Wisconsin, USA upprepade gånger av två av sina kvinnliga klasskamrater som trodde att internetfenomenet Slender Man fanns på riktigt och ville visa sin lojalitet gentemot honom genom att mörda någon. Detta ledde till en upprörd debatt om barns oövervakade förehavanden på internet där gränsen mellan fiktion och verklighet suddas ut och som kan få katastrofala följder. I Vertigos nya skräckserie Imaginary Fiends använder sig författaren Tim Seeley (Revival) och tecknaren Stephen Molnar av premissen att flickorna som utförde denna fruktansvärda handling faktiskt var under inflytande av en varelse som bara de kunde se, i serien kallad Polly Peachpit. Melba har tillbringat sju år på en mental institution efter att ha försökt mörda sin bästa vän på order av den påhittade varelsen Polly Peachpit och snart kommer hon att förflyttas till ett federalt fängelse eftersom hon fyller 18 år…när hon kontaktas av FBI-agenten Crockett som tror på hennes berättelse och vill använda hennes unika förhållande med varelsen Polly för att jaga och stoppa ännu värre hemskheter från en annan värld.

THANOS #13
Manus: Donny Cates
Illustration: Geoff Shaw
Förlag: Marvel Comics

Förra veckan gjorde författaren Donny Cates sin Marvel-debut med Doctor Strange (tillsammans med The Vision-tecknaren Gabriel Hernandez Walta) där den illvillige guden Loki tagit över manteln som ny Sorcerer Supreme och den här veckan tar Cates även över rodret på serien Thanos efter tolv nummer av Jeff Lemire. 2017 har verkligen varit Donny Cates år där flera av hans gamla serier tagits till nåder av förlagen efter succén med miniserien God Country tillsammans med tecknaren Geoff Shaw och det är extra kul att Cates samarbete med Shaw, som gett oss lysande serier som Buzzkill och The Paybacks, fortsätter med den dödslängtande titanen Thanos som nu äntligen besegrat universum och fått sina drömmar uppfyllda.

Det var allt för den här veckan! Snart är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...