Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 24 (2018)

söndag 17 juni, kl 21:08 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

PLASTIC MAN #1
Manus: Gail Simone
Illustration: Adriana Melo
Förlag: DC Comics

Den här veckan bjuder Marvel Comics på ytterligare en nystart av Jason Aarons långa run med Thor (tecknad av Mike Del Mundo och med Odinson som åskans Gud) och den klassiska DC-hjälten Hawkman får återigen en egen titel hos DC Comics men den största nyheten, enligt mig,  från ”The Big Two” den här veckan är första numret av Gail Simone och Adriana Melos sexdelade miniserie med Plastic Man. Patrick ”Eel” O’Brian, a.k.a. Plastic Man såg dagens ljus redan 1941 på förlaget Quality Comics som köptes upp av DC Comics 1956 och har därefter dykt upp i DC:s superhjälteuniversum då och då under årens lopp, bland annat i Grant Morrisons Justice League eller i Kyle Bakers prisbelönta serie från 00-talet. I den nya serien Plastic Man återgår Gail Simone till O’Brians rötter som brottsling och hon beskriver själv serien som ”The Sopranos with humor”.

THE WEATHER MAN #1
Manus: Jody Leheup
Illustration: Nathan Fox
Förlag: Image Comics

En av förra årets största överraskningar var Jody Leheup, Sebastian Girner och Nil Vendrells mycket underhållande serie Shirtless Bear-Fighter! Nu är Leheup tillbaka med en ny skapelse tillsammans med tecknaren Nathan Fox där vi får följa planeten Mars mest kända TV-meterolog Nathan Bright som verkar komma undan med de mest plumpa skämt man kan tänka sig i TV-rutan. Men när han anklagas för att vara ansvarig för den värsta terroristattacken i mänsklighetens historia blir han plötsligt samhällets mest eftersökte person och föremål för en människojakt som spänner över hela galaxen. Är verkligen Nathan skyldig till detta hemska brott och om så är fallet: varför kan han inte minnas något?

THE MAGIC ORDER #1
Manus: Mark Millar
Illustration: Olivier Coipel
Förlag: Image Comics

Mark Millars första Netflix-serietidning publiceras den här veckan av Image Comics med sedvanligt buller och bång. The Magic Order handlar om fem magiska familjer som svurit att i hemlighet beskydda vår värld från magisk ondska men den här gången är det familjerna själva som är måltavlan när en okänd fiende dödar dem en efter en. Trots att jag gillar Millars tidigare serier som Starlight, Jupiter’s Legacy och Huck finns det också gott om lågvattenmärken i hans verkförteckning, som MPH och Chrononauts, och jag tänker därför vänta på samlingsutgåvan, mest beroende på att Image Comics vid två tidigare tillfällen inte lyckats leverera mina lösnummer (jag har fortfarande inte läst klart Reborn), vilket är förvånande med tanke på att övriga titlar från förlaget alltid dyker upp i rätt tid.

NANCY DREW #1
Manus: Kelly Thompson
Illustration: Jenn St-Onge
Förlag: Dynamite Entertainment

Det var först för några år sedan som jag fattade att den unga kvinnliga detektiven Nancy Drew var samma person som hade huvudrollen i Kitty-böckerna i förlaget B. Wahlströms flickböcker som fanns att läsa i flera av mina klasskamraters pojk- och flickrum på 80-talet. Sedan dess har flickböcker bytt namn till ungdomsböcker och även karaktären Nancy har på olika sett moderniserats och utvecklats sedan hon först dök upp på 1930-talet, inte minst i Dynamite Entertainments serieversion Nancy Drew and The Hardy Boys: Big Lie (2017) där författaren Anthony Del Col (inspirerad av Afterlife with Archie) bjöd på hårdkokt noir. Nu bjuder Kelly Thompson (A-Force, Hawkeye) och Jenn St-Onge (Bingo Love) på en Nancy Drew för 2010-talet och jag tänker utforska både den och Del Cols version.

Det var allt för den här veckan! Snart är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...