Allmänt

Välkommen Pär!

onsdag 1 augusti, kl 23:07 av 2 kommentarer

Det var ett tag sedan sist men nu har vi nöjet att presentera en ny medarbetare på Shazam.se. Nedan följer den sedvanliga intervjun:

Red: Hej Pär och välkommen som skribent på Shazam.se. Du kan väl börja med att berätta lite om dig själv.

Pär: Tackar tackar! Jag är en urvärmlänning från landskapets heartland Arvika. Jag är journalistisk utbildad, men har jobbat med både det ena och andra och är för tillfället på Posten. Jag är en förhållandevis ny serieläsare (även om jag var fanatisk på svenska Turtles i unga år) eftersom jag blev frälst på konstformen först efter ha sett den halvdana Watchmen-filmen, som ändå skapade intresse för att undersöka källmaterialet. Det var dock först därefter när jag läste Alan Moores Swamp Thing som jag blev helt såld. Efter det har bara intresset och biblioteket växt och växt.

Red: Vad kan vi förvänta oss att få läsa av dig här på Shazam?

Pär: Jag läser själv främst serier från den amerikanska creator-ownedmarknaden. Det var det som fick in mig i serieträsket (DC Comics underförlag Vertigo är prime suspect här), när en kreatörs hela vision visas med en början, mitt och slut och sen är det klart. Så recensioner av serier från främst Vertigo, Image Comics och Dark Horse Comics kommer säkert dyka upp.

Jag har även en fäbless för att skriva kolumner, så om jag ser något jag reagerar på i seriecommunityn världen över kommer jag säkerligen uttrycka mina tankar om det.

Dessutom har jag lite groende idéer att tipsa om det nya som släpps av de stora förlagen i staterna när de släpper sina solicitations varje månad samt spotlighta intressanta finare hardcoverutgåvor (omnibus, absolute, deluxe, library editions) eftersom jag samlar på en hel del sådana.

Red: Något bra tips på en riktigt bra serie du läst den senaste tiden.

Pär: Jag har inte läst samlingar på ett tag eftersom jag försöker komma ikapp i min hög med lösnummer så jag tar några favoriter direkt från min pull list i form av Deadly Class, Coda, Gideon Falls och Royal City (och ja till de som också läser bloggen, jag och Andreas har ganska lika smak men när alla dessa är pågående mästerverk så vad kan en göra?).

Red: Tack så mycket och välkommen ombord Pär.

Kommentarer

  1. Martin says:

    Kul att läsa att Alan Moores Swamp Thing haft avgörande betydelse. Jag gillar också detta mästerverk och skulle gärna läsa en kolumn som utforskade dess innehåll och betydelse.

  2. Pär Thorstensson says:

    Kul att höra! Önskemål uppskattas oerhört och detta kommer jag definitivt fundera på. Kan även hända att det blir en granskning av Swamp Things historia som karaktär i sin helhet med extra djupdykning i Moore-eran. Gamle Swampy är trots allt en av mina favoritkaraktärer of all-time, bland annat tillsammans med hans antagonistiske ”vän” John Constantine.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...