Nyheter och tips

The Weekly Bugle – vecka 38 (2018)

tisdag 25 september, kl 00:25 av 0 kommentarer

Här presenteras varje söndag (en dag sen även denna gång) vad som har hänt i seriernas värld, främst borta i Amerikas förenta stater. Let’s get to it!

 • Valiant Entertainments redaktör Danny Khazem har gått över till Marvel Comics för att jobba på X-Men och deras kosmiska titlar. Han hade varit hos Valiant sen 2014.
 • Yusuke Murata, tecknaren bakom One Punch Man, har meddelat att hans tänkta mangaversion på filmklassikern Back To The Future inte kommer att bli av längre. Orsaken är att magasinet Kono Manga Ga Sugoi! inte kunde frigöra alla rättigheter som behövdes för att historien skulle gå att berätta.
 • Muralmålningar av Georges Remi, senare känd som Tintins pappa Hergé, jobbas på att restaureras. Historikern Yves Rouyet håller på att ordna en kampanj för att få fram de ekonomiska medlen för att göra detta möjligt. Målningarna, som finns vid Hergés gamla skola Institut St. Boniface i kommunen Ixelles i Brysselregionen, ses som de tidigaste konstverken som finns tillgängliga av den belgiske legendaren. Läs The Telegraphs artikel och se bilder av målningarna här.

 • Serieskaparen Tim Yates har erkänt sig skyldig till distribution av barnpornografi. Han arresterades och häktades i april i år och hans dom kommer fastställas 19 januari 2019.
 • Boom! Studios har tillkännagivit att de har tagit över rättigheterna att göra serier på TV-seriefenomenet Buffy The Vampire Slayer. Förlaget säger att de planerar pågående månadsserier, miniserier, serieromaner med mera. De har även släppt en promotionbild av Matthew Taylor som antyder att de, åtminstone inledningsvis, kommer ha fokus på Buffy Summers år i high school. Ingen titel har annonserats än, men utgivningen börjar någon gång under nästa år när tidigare rättighetsinnehavaren Dark Horse Comics licenser går ut. Läs mer här.
 • Serien på mångas läppar under föregående vecka var Batman: Damned, den första serien DC Comics gett ut på sitt nya ”mature readers”-imprint Black Label. Varför detta då? Jo, skaparduon Brian Azzarello och Lee Bermejo har nämligen en bild i numret där Batmans kuk syns. Detta har gjort att såväl en stor del av amerikansk media (till och med så det har skrivits om det i svenska nyhetskanaler) och diverse humorprogram har uppmärksammat detta. Uppmärksamheten och kritik har gjort att DC har sagt att alla senare utgåvor kommer ha detaljen censurerad på samma sätt som den från start var i den digitala versionen. Detta gör att den första tryckningen på 115000 exemplar kommer vara de enda som finns där hela (eller rättare sagt konturen av) härligheten syns. Bara för jag tycker hela diskussionen är fånig och folk i allmänhet och USA i synnerhet behöver en mindre besvärad syn på nakenhet och sexualitet så inkluderar jag bilden i fråga.
 • Chelsea Cain har fortsätt att verbalt ge sig på Marvel Comics efter att Marc Mohan, Aud Koch och hennes The Vision blivit tillbakadragen från publicering utan någon som helst förklaring. Hon påstår bland annat att hon numer är ”död” i Marvels ögon. Läs mer vad hon sagt här.
 • Förra veckans teaserbild från Marvel Comics om ”The End?” för Daredevil har annonserats vara slutet på Charles Soules tid på tidningen. Det är även att Soules sista historia kommer kallas ”The Death Of Daredevil”. Den kommer inledas i #609 och Soules sista nummer blir #612. Marvel släppte även kort video som annonserar detta. Läs mer här.

 • Författaren Tom King har förklarat på Twitter varför hans kommande DC-serie Heroes In Crisis har gått från sju till nio nummer. Fallet är helt enkelt att det skulle vara två specials utöver numren av huvudserien från början, men de bestämde att specialnumren passade bättre som en del av själva serien. Alltså samma material fortfarande, men bara lite ändrad logistik. Läs nyheten här.
 • Förlaget Abrams ComicArts har annonserat ett nytt imprint med namnet Megascope. Det ska fokusera på att producera serier av och för den färgade befolkningen. Såväl fiktion och fakta kommer publiceras inom en rad olika genrer. Megascope kommer skötas av illustratören John Jennings. Läs mer här.
 • Deadpools pappa Rob Liefeld påstår sig vara på väg tillbaka till X-Men med en stor crossover under nästa år. Detta sa han under en panel på Wizard World Comic Con i Austin. Marvel har däremot inte kommenterat detta än. Liefeld påstod sig vid samma tillfälle även veta att Marvel kommer lägga mer pengar på sina mutanter igen nu när huvudägaren Disney köper upp 21st Century Fox och därmed får tillbaka filmrättigheterna till bland annat X-Men. Läs mer om crossovern här och om budgeten för X-men här.
 • Serier som annonserats under veckan är med i månadens Comics Of Future Past som gäller för december 2018 och som kommer ut här inom kort.

Håll ögonen här om en vecka för mer nyheter!

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...